Κρατούμενους από το Γκουαντάναμο έτοιμη να δεχτεί η Ισπανία
Η Ισπανία είναι έτοιμη να δεχτεί κρατούμενους από τη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο, ανέφερε, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Εξωτερικών Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος μετά τη συνάντηση που είχε με την Χίλαρι Κλίντον.
95
Η Ισπανία είναι έτοιμη να δεχτεί υπό προϋποθέσεις κρατούμενους από τη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο, ανέφερε σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Εξωτερικών Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος.
«Οι ομάδες εργασίας μας θα συναντηθούν με ομάδες από τις ΗΠΑ για να εξετάσουν νομικά κάθε περίπτωση» δήλωσε ο υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με την Αμερικανή ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον.
Στις δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Κλίντον ζήτησε τη βοήθειά του «για τη λύση αυτής της ανεπίτρεπτης τραγωδίας που είναι οι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο».
Η Ισπανία, διευκρίνισε ο υπουργός, «είναι καταρχήν ανοιχτή σε συνεργασία», αρκεί οι νομικές προϋποθέσεις να είναι αποδεκτές.
Οι χώρες της ΕΕ δεν είχαν εκφράσει ενιαία στάση για το αν θα δεχτούν κρατουμένους. Η Ιρλανδία είχε εκφράσει την επιθυμία της να τους δεχτεί, άλλες χώρες, όμως, είχαν αρνηθεί. Επίσης, και η Ελβετία είχε ανακοινώσει ότι θα δεχτεί κρατουμένους.
Στο Γκουαντάναμο κρατούνται περίπου 250 άτομα. Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει υπογράψει διάταγμα για την αποφυλάκιση των κρατουμένων περίπου μέχρι τις αρχές του 2010.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Σπουδαίος Καραλής: Πέτυχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος με 5,93 μ.
- Τα γκολ των σέντερ φορ και το no goal του Μπενίτεθ
- Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο – Τα θέματα που θα συζητηθούν
- Βραζιλία: Τουλάχιστον 30 τραυματίες από κεραυνό σε διαδήλωση υποστηρικτών του Μπολσονάρου
- Κοντά σε νέα εποχή η Λίβερπουλ: «Απολύεται ο Σλοτ, τον αντικαθιστά ο Αλόνσο»
- Λέπρα: Όχι απλώς υπάρχει, αλλά πρέπει να τύχει περισσότερης προσοχής
