Πράσινο φως έλαβε το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τη βιομηχανία
Μετά το γενικό χωροταξικό και το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε την Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό, ενέκρινε το ειδικό χωροταξικό για τη βιομηχανία.
28
Εγκρίθηκε το ειδικό χωροταξικό για τη βιομηχανία κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, την Τετάρτη, υπό τον πρωθυπουργό.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς σημείωσε ότι «έχουν ήδη θεσμοθετηθεί το γενικό χωροταξικό και το ειδικό χωροταξικό για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».
Η κυβέρνηση προχωρά τη μεγάλη χωροταξική μεταρρύθμιση και η Ελλάδα θα αποκτήσει για πρώτη φορά εθνικοχωροταξικό σχεδιασμό, ώστε ο καθένας να ξέρει τι μπορεί να κάνει, πού και πώς, πρόσθεσε ο κ. Σουφλιάς.
Η σημασία του Ειδικού Πλαισίου για την Βιομηχανία γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτή, αν λάβουμε υπόψη τη σημασία της βιομηχανίας στην εθνική οικονομία και την απασχόληση, είπε.
Η βιομηχανία συγκεντρώνει το 22% του συνολικού ΑΕΠ και εξακολουθεί να αναπτύσσεται, έστω με ρυθμούς μικρότερους του μέσου όρου άλλων τομέων. Παράλληλα, διατηρεί σημαντικό ρόλο και στην απασχόληση, παρά τις σχετικές απώλειες που καταγράφει ο τομέας (12,8% το 2005 έναντι 14,5% το 1998), σημείωσε.
Οι βασικοί στόχοι του Χωροταξικού Πλαισίου
Σκοπός του Ειδικού Πλαισίου είναι ο μετασχηματισμός της χωρικής διάρθρωσης της βιομηχανίας προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, οι βασικοί στόχοι είναι οι εξής:
– Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας στο βιομηχανικό τομέα, μέσω κατάλληλων χωρικών ρυθμίσεων.
– Η ενίσχυση της συμβολής της βιομηχανίας στην περιφερειακή ανάπτυξη, μέσω της προώθησης ενός πιο πολυκεντρικού προτύπου χωροταξικής οργάνωσης της βιομηχανίας.
– Ο εξορθολογισμός του προτύπου χωροθέτησης της βιομηχανίας με κατεύθυνση την οργανωμένη χωροθέτηση της βιομηχανίας.
– Η ουσιαστικότερη ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στον τρόπο ανάπτυξης της βιομηχανίας.
– Η απλούστευση και καλύτερη οργάνωση των επενδυτικών διαδικασιών, που συνδέονται με χωρικές πολιτικές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Σίντνεϊ Σουίνι επιστρέφει στo «Euphoria» ως μέλος του OnlyFans – «Απλά παράγω περιεχόμενο»
- Αγρίνιο: «Ο άντρας μου προκαλούσε τον δράστη» αποκάλυψε η σύζυγος του θύματος – Πισώπλατα η επίθεση
- Ευρωκοινοβούλιο: Πυροδοτεί τη «βόμβα» – «Παγώνει» την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ
- ΠΑΣΟΚ: Όχι στο διάλογο της κυβέρνησης για το αγροτικό – Θα καταθέσουμε δική μας πρόταση, λέει ο Ανδρουλάκης
- Γροιλανδία: «Προετοιμαστείτε για πιθανή εισβολή», λέει ο πρωθυπουργός Νίλσεν
- Με τη ριγωτή ερυθρόλευκη κόντρα στη Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός (pic)

