91

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, χαιρέτισε τις ενδείξεις από την πλευρά των ΗΠΑ για επανεξέταση της αντιπυραυλικής ασπίδας στην ανατολική Ευρώπη.

O Σ.Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία επιθυμεί να εργαστεί στενότερα με την Δύση εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στο Αφγανιστάν και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ενδείξεις από πλευράς της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με διάλογο με το Ιράν.

Παράλληλα επανάλαβε την πρόταση για συνεργασία με τις ΗΠΑ στο θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας.

«Δεν είναι πολύ αργά. Μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να εκτιμήσουμε την κατάσταση», φέρεται να δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στην συνέντευξή του προς το περιοδικό που θα δημοσιευθεί την Δευτέρα.

Ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις πολιτικές υποθέσεις Ουίλιαμ Μπερνς είχε συνομιλίες στην Μόσχα όπου ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον είναι διατεθειμένη να επανεξετάσει το σχέδιο της αντιπυραυλικής άμυνας εάν η Μόσχα βοηθήσει να εξαλειφθούν οι απειλές από την Βόρεια Κορέα και το Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters