Στη δημοσιότητα οι συνομιλίες του πιλότου πριν την πτώση του αεροσκάφος στο Χάντσον
Η δραματική επικοινωνία ανάμεσα στον πιλότο του αεροσκάφους που προσθαλασσώθηκε στον ποταμό Χαντσον και στον πύργο ελέγχου δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, αποδεικνύοντας ότι η πτήση αντιμετώπισε πρόβλημα από σμήνος πουλιών που χτύπησε τον κινητήρα.
95
Η δραματική επικοινωνία ανάμεσα στον πιλότο του αεροσκάφους που προσθαλασσώθηκε στον ποταμό Χαντσον και στον πύργο ελέγχου δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.
Ο πιλότος Τσέλσι Σούλμπεργκ ακούγεται στις 15:27 τοπική ώρα να αναφέρει με ψυχραιμία ότι χτυπήθηκε από πουλιά και ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια.
Λίγο αργότερα απέκλεισε και τη δυνατότητα να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Τετέρμπορο.
«Θα πέσουμε στο Χάντσον», είπε λίγο πριν πέσει στο ποτάμι.
Χάρη στις ψύχραιμες κινήσεις του πιλότου διασώθηκαν και οι 155 επιβαίνοντες της πτήσης 1549.
Την Τετάρτη ανακοινώθηκε και επίσημα ότι αιτία της πρόσκρουσης ήταν η σύγκρουση με σμήνος πουλιών που οδήγησαν σε απώλεια ισχύος και στους δύο κινητήρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο χρυσός σπάει το φράγμα των 5.000 δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία
- Γαλλία: Υπό κράτηση ο ινδός πλοίαρχος του Grinch που φέρεται να ανήκει στον «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας
- Ιράν: Οι συλληφθέντες στις διαδηλώσεις θα δικαστούν το «συντομότερο δυνατόν»
- Η χρονιά των Hectocorns της τεχνητής νοημοσύνης: 100 δισ. μπαίνουν στο ταμπλό
- Μάλτα: Ένας πρόσφυγας διασώθηκε, 150 αγνοούνται μετά τη βύθιση των πλοιαρίου τους στα ανοιχτά της Τυνησίας
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Δεν έχεις εισιτήριο; 100 ευρώ πρόστιμο