38

Πακέτα με πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων επιχείρησε να στείλει σε δικά του πρόσωπα ο κατηγορούμενος για απάτη πρώην πρόεδρος του αμερικανικού χρηματιστηρίου Nasdaq Μπέρναρντ Μάντοφ, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο δικαστική εντολή.

Τα πακέτα περιελάμβαναν 13 ρολόγια, ένα διαμαντένιο κολιέ και ένα διαμαντένιο βραχιόλι από το Cartier και το Tiffany, τέσσερις διαμαντένιες καρφίτσες και ένα κολιέ νεφρίτη.

Τώρα οι ενάγοντες κατηγορούν τον Μάντοφ για παρακώλυση της δικαιοσύνης και ζητούν την άμεση προφυλάκισή του μέχρι τη δίκη, με το αιτιολογικό ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να τεθεί ο Μάντοφ υπό επιτήρηση. «Η ανάγκη της προσωποκράτησης σε αυτή την περίπτωση είναι ξεκάθαρη» δήλωσε ο κατήγορος.

Ο Μάντοφ, που τελεί υπό κατ οίκον περιορισμό στο πολυτελέστατο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, συνελήφθη τον περασμένο μήνα με την κατηγορία ότι εξαπάτησε επενδυτές, πληρώνοντας τις πολύ υψηλές αποδόσεις που τους είχε υποσχεθεί χρησιμοποιώντας κεφάλαια που ελάμβανε από άλλους επενδυτές.

Η κυβέρνηση δεν ήταν αρχικώς αρνητική στην αποφυλάκιση του Μάντοφ με εγγύηση, αλλά η κατάσταση άλλαξε, όταν έγινε γνωστή η μεταφορά των ακριβών κοσμημάτων.

Ο συνήγορος του Μάντοφ Ίρα Σόρκιν δήλωσε πως η μεταφορά κοσμημάτων ήταν ένα αθώο λάθος του πελάτη του και της συζύγου του και ότι τα περισσότερα αντικείμενα επιστράφηκαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ