Το 25% της Commerzbank αγοράζει το γερμανικό δημόσιο
Η κυβέρνηση της Γερμανίας θα αγοράσει το 25% συν μία μετοχή της τράπεζας Commerzbank, αναφέρει η τράπεζα. Το γερμανικό δημόσιο έχει ήδη διαθέσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα έναντι των οποίων τις μετοχές και αποκτά δικαίωμα βέτο.
95
Η κυβέρνηση της Γερμανίας θα αγοράσει το 25% συν μία μετοχή της τράπεζας Commerzbank, αναφέρει η τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το γερμανικό δημόσιο έχει ήδη διαθέσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα έναντι των οποίων αγοράζει ποσοστό των μετοχών. Νωρίτερα είχε δεχτεί άλλη μία ένεση ρευστού ύψους 8,2 δισεκατομυρίων ευρώ.
Τα χρήματα προέρχονται από το ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα.
Το ποσοστό της κυβέρνησης θα της δώσει τη δυνατότητα να θέτει βέτο στις κρίσιμες αποφάσεις της τράπεζας.
Από την πλευρά της η Commerzbank θα προχωρήσει στην έκδοση ομολογιακού δανείου αξίας πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπό την εγγύηση του γερμανικού δημοσίου.
Εν τω μεταξύ η Commerzbank βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ασφαλιστική εταιρεία Allianz για την αγορά της Dresdner Bank, μία κίνηση που θα επιτρέψει στην Commerzbank να ενισχυθεί με ακόμη περισσότερο ρευστό.
Πάντως, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας οι μετοχές υποχώρησαν κατά 13,8% στο χρηματηστήριο της Φρανκφούρτης.
Η Commerzbank είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παρίσι: Αστυνομική έφοδος σε φεμινιστικό βιβλιοπωλείο λόγω φιλοπαλαιστινιακού βιβλίου ζωγραφικής για παιδιά
- Πράκτορες της ICE συνέλαβαν το προσωπικό μεξικάνικου εστιατορίου αφού πρώτα… δείπνησαν σε αυτό
- Στις ΗΠΑ ο επικεφαλής της Μοσάντ – Το Ισραήλ περιμένει αμερικανικό πλήγμα στο Ιράν
- Δύο γκολ από τον Μασούρα, σκόραρε ξανά ο Φορτούνης στην «4άρα» της Αλ Καλίτζ του Δώνη
- Ο Βασίλης Μπισμπίκης εύχεται χρόνια πολλά στον γιο του, Μιχάλη – «Σπλάχνο μου»
- Αγρότες: Αυτή είναι αντιπροσωπεία που θα συναντηθεί με τον Μητσοτάκη – Ποιος πήρε τη θέση του Ανεστίδη

