
Σε 30ετή κάθειρξη καταδικάστηκε από ισραηλινό στρατοδικείο ο Αχμεντ Σααντάτ
Ισραηλινό στρατοδικείο καταδίκασε σε 30 χρόνια κάθειρξη τον ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), Αχμεντ Σααντάτ. Στον Σααντάτ είχαν απαγγελθεί 19 κατηγορίες, κυρίως για επίθεση στην ασφάλεια του Ισραήλ.
103
Σε 30ετή κάθειρξη καταδικάστηκε από ισραηλινό στρατοδικείο ο ηγέτης του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), Αχμεντ Σααντάτ, όπως ανακοίνωσε ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης αυτής.
Στον Σααντάτ είχαν απαγγελθεί 19 κατηγορίες, κυρίως για επίθεση στην ασφάλεια του Ισραήλ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στους κόλπους του PFLP, το οποίο θεωρείται από την ισραηλινή νομοθεσία οργάνωση παράνομη και τρομοκρατική.
Ο Σααντάτ, μέλος του παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου (κοινοβούλιο), είχε συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό το 2006 σε επιδρομή στη φυλακή της Ιεριχούς, στη Δυτική Όχθη, όπου κρατείτο μετά τη δολοφονία το 2001 του Ισραηλινού υπουργού Τουρισμού Ρεχαβάμ Ζεεβί.
Ο Σααντάτ δεν κατηγορείται για άμεση ανάμειξη στη δολοφονία αυτή, ούτε σε άλλη επίθεση από την οποία προκλήθηκαν θύματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Βιολάντα»: Στον ανακριτή σήμερα ο διευθυντής του εργοστασίου – Ποιο είναι το κατηγορητήριο
- Χανταϊός: Μία Γαλλίδα το νέο κρούσμα στο κρουαζιερόπλοιο Hondius – Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός των επιβατών
- Παιδιά στη Βρετανία φορούν μούσια για να παρακάμψουν τους ελέγχους ηλικίας στα social media
- Τύμβος Καστά: Ο μεγαλύτερος ταφικός τύμβος στη Μακεδονία θα είναι επισκέψιμος από το 2028
- «Η Γαλατασαράι δίνει 35 εκατ. ευρώ για τον Καρέτσα» (pic)
- Ενάμιση κατώτατο μισθό θα πρέπει να δαπανήσει κάποιος για ενοίκιο στην Αθήνα – Το κόστος στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες


