38

Για επικίνδυνα καιρικά φαινομένα, τα οποία αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία εφιστά προσοχή καθώς ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα. Για τα μέτρα αυτοπροστασίας οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται στο site της ΓΓΠΠ, καθώς και από τις Νομαρχίες και τις Περιφέρειες.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης 17/12 προς Πέμπτη 18/12 στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Οι νότιοι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς στο βόρειο Ιόνιο τα 10 μποφόρ.

Την Πέμπτη 18/12 τα φαινόμενα της Δυτικής Ελλάδας θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα -συμπεριλαμβανομένης της Αττικής- και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη ΓΓΠΠ και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ