Αθήνα: Mε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας συναντήθηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τους οποίους υπέγραψε για πρώτη φορά Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Εν τω μεταξύ, επερώτηση προς τον υπουργό Υγείας περί «απαράδεκτης κατάστασης στο χώρο της Υγείας», κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, με πρώτη υπογράφουσα τη γραμματέα της ΚΕ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν «τη συνεχή επιδείνωση των προβλημάτων στο χώρο της Υγείας» και τονίζουν ότι η κατάσταση αυτή είναι «αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών, που υιοθετήθηκαν και εφαρμόσθηκαν, τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και από τις προηγούμε­νες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

Επιρρίπτουν δε ευθύνες και στο ΣΥΡΙΖΑ «που υποστηρίζει ότι δήθεν μπορεί να υπάρχει ελεγχόμενη επιχειρηματική δράση και ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών», ενώ τάσσονται υπέρ της ανάπτυξης ενός Ενιαίου Συστήματος Υγείας με κεντρικό σχεδιασμό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν χωρίς την παρουσία επιχειρηματικής δραστηριότητας.

health.in.gr