Στόχος η αποφυλάκιση 3.720 κρατουμένων έως τις Γιορτές, λέει ο Σ.Χατζηγάκης
Την Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθεί στη Βουλή η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές ώστε να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα. Στόχος είναι οι αποφυλακιζόμενοι να κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο σπίτι τους.
28
Ελπίδα και προσπάθειά μου είναι με τις νέες ρυθμίσεις, οι αποφυλακιζόμενοι να κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο σπίτι τους, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης κατά την επεξεργασία του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.
Ο κ. Χατζηγάκης κάλεσε τους βουλευτές να βοηθήσουν για να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου την Τετάρτη, ώστε αυτό να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.
Υπέρ της ψήφισης των σχετικών μέτρων, παρά τις επιφυλάξεις του, τάχθηκε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Π.Ρήγας.Σημείωσε, ωστόσο, ότι πρόκειται για «πρόσκαιρη απάντηση».
Αντιφατικό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο το ΚΚΕ,επιφύλαξη να καθορίσει τη στάση του μετά και την κατάθεση σχετικών τροπολογιών του εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εναντίον τάχθηκε ο ΛΑΟΣ.
Τέλος, με τροποποίηση που επέφερε στο νομοσχέδιο ο υπουργός Δικαιοσύνης, οι διατάξεις του άρθρου 110 Α του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν στην υφ όρων απόλυση πασχόντων, επεκτείνονται και στους πάσχοντες «από κίρρωση του ήπατος με αναπηρία άνω του 67% ή από γεροντική άνοια έχοντας υπερβεί το 80ό έτος της ηλικίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στρασβούργο: Διαδήλωση αγροτών έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur
- Ασφαλιστικές εισφορές: Τι αλλάζει για ελεύθερους επαγγελματίες – Πότε λήγει η προθεσμία επιλογής κατηγορίας
- Ακόμη ένα cancel: To Νetflix «κόβει» τη Μέγκαν Μαρκλ – «Απελπισμένη προσπάθεια αυτοπροβολής»
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων – Που σημειώνονται διακοπές κυκλοφορίας
- Πάτρα: Κλειστά την Τετάρτη τα σχολεία, λόγω της κακοκαιρίας
- Η EE προσανατολίζεται στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, λέει η φον ντερ Λάιεν