ΟΤΕ Α.Ε. Στην Deutsche Telekom το 3,03% έναντι 431 εκατ. ευρώ.
Το ελληνικό Δημόσιο προχώρησε σήμερα, υλοποιώντας τη συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας για τον ΟΤΕ που ψηφίσθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τη Βουλή, στην πώληση και μεταβίβαση στην εταιρία Deutsche Telekom 14.865.886 μετοχών του ΟΤΕ κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου, που αντιστοιχούν σε περίπου 3,03% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού.
Το τίμημα είναι 29 ευρώ ανά μετοχή και ανέρχεται συνολικά σε 431.110.694 ευρώ. Το Δημόσιο μεταβιβάζει τις μετοχές με υπερτίμημα (premium) άνω του 40%, σε σχέση με την τιμή 20,60 ευρώ ανά μετοχή του ΟΤΕ στο ΧΑ (κλείσιμο μετοχής στο ΧΑ στις 13/5/2008, την παραμονή της έγκρισης της συμφωνίας από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων). Σε σύγκριση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής του ΟΤΕ στο ΧΑ στις 4/11/2008 (11,38 ευρώ), το υπερτίμημα ανέρχεται σε 154,8%. Η πώληση των μετοχών έγινε με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.
Η συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας του ΟΤΕ με έναν από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς στην Ευρώπη και τον κόσμο, λειτουργεί προς όφελος της επιχείρησης, των εργαζόμενων της, των πολιτών και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Με τη στρατηγική αυτή συμμαχία διασφαλίζεται το μέλλον του ΟΤΕ στην απελευθερωμένη ευρωπαϊκή αγορά των τηλεπικοινωνιών. Υλοποιείται μια μεγάλη επένδυση για την Ελλάδα και τους Έλληνες και μια κεντρική πολιτική δέσμευση της σημερινής Κυβέρνησης, που περιλαμβανόταν στο κυβερνητικό της πρόγραμμα, το οποίο εγκρίθηκε από τον ελληνικό λαό σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.
Με τη συμφωνία αυτή, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις αποκτούν πιο αποτελεσματική, πιο γρήγορη και πιο οικονομική εξυπηρέτηση, καθώς ο ΟΤΕ θα έχει πρόσβαση στην αγορά σύγχρονου εξοπλισμού με καλύτερους όρους. Αποκτούν, επίσης, πρόσβαση σε νέα και καινοτόμα προϊόντα που προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες επικοινωνίας
Μετά τη μεταβίβαση των μετοχών του ΟΤΕ, το Δημόσιο διατηρεί σημαντική μετοχική παρουσία στον Οργανισμό – το 25% των μετοχών του συν μία μετοχή. Παράλληλα, το Δημόσιο διασφαλίζει πολύ σημαντικό έλεγχο, τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να διασφαλίσει με τα δικαιώματα μειοψηφίας του 33%. Το Δημόσιο ελέγχει όλα τα σημαντικά οικονομικά, επιχειρηματικά και εταιρικά ζητήματα που αφορούν τον ΟΤΕ και διασφαλίζει απολύτως την Εθνική Άμυνα, τη Δημόσια Τάξη και την Ασφάλεια των Τηλεπικοινωνιών.
Η συμφωνία αυτή αποτελεί σαφή ένδειξη εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η οποία έχει γίνει πιο ελκυστική για μεγάλες επενδύσεις, μετά τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Εθνική Ελλάδας (vid)
- Μινεάπολη: Κοντινό βίντεο αποδεικνύει πως ο Άλεξ Πρέτι ήταν άοπλος πριν τον πυροβολήσουν πολλές φορές
- Κρίσιμα ορυκτά: Κυρίαρχη η Λατινική Αμερική – Το «Τρίγωνο του Λιθίου»
- Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Σερβία
- Γαλλία: Διαδήλωση στο Παρίσι για τον θάνατο Μαυριτανού μετανάστη υπό αστυνομική κράτηση
- Σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα οι ΗΠΑ με την αρμάδα του αεροπλανοφόρου Λίνκολν να φτάνει στη Μέση Ανατολή [βίντεο]
