Με κέρδη έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με τους δείκτες σε θετικό πρόσημο είχε την Παρασκευή η Νέα Υόρκη ολοκληρώνοντας μία εβδομάδα με σημαντικά κέρδη. Παρά τις πιέσεις από πωλήσεις, η άνοδος στη Γουόλ Στριτ ξεπέρασε το 2% ενώ κέρδη κατέγραψε και το δολάριο.
95
Δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με τους δείκτες σε θετικό πρόσημο είχε την Παρασκευή η Νέα Υόρκη ολοκληρώνοντας μία εβδομάδα με σημαντικά κέρδη.
Μετά από ένα άνοιγμα σε αρνητικό πρόσημο, η Γουόλ Στριτ κινήθηκε ανοδικά και κατέγραφε κέρδη σε όλο το υπόλοιπο της συνεδρίασης παρά τις πιέσεις κατά διαστήματα.
Ανοδο κατά 145 μονάδες είχε ο Dow Jones που βρέθηκε ενισχυμένος κατά 1,58% μέχρι τις 9.325,72 μονάδες. Κέρδη είχε και ο Standard and Poors ο οποίος διαμορφώθηκε στις 968,81 μονάδες κινούμενος ανοδικά κατά 1,54%.
Εν τω μεταξύ, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,32% μέχρι τις 1.720,95 μονάδες.
Στην Ευρώπη, άνοδο μεγαλύτερη από 2% είχαν όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια ενώ η Ζυρίχη κινήθηκε υψηλότερα και κατέγραψε σημαντικά κέρδη της τάξης του 5%. Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.060,31 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 2,50%.
Το πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά αν και νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχε απώλειες. Το αργό παράδοσης Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στα 67,81 δολάρια μετά από αύξηση κατά 1,85 δολάρια. Το μπρεντ κέρδισε 1,61 δολάρια και διαμορφώθηκε στα 65,32 δολάρια.
Ωστόσο, παρά τις αυξήσεις η τιμή του μαύρου χρυσού μέσα στον Οκτώβριο έχει υποχωρήσει κατά 32%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση όλων των εποχών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ολυμπιακός είναι γεννημένος για να κερδίζει τελικούς
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα παιχνίδια του Champions League (vids)
- Νέοι δασμοί των ΗΠΑ κατά της Ευρώπης για την Γροιλανδία, αλλά… διαφορετικοί
- Κοπεγχάγη – Νάπολι 1-1: Σε λεπτή βαθμολογική ισορροπία με τον Ολυμπιακό
- Ίντερ – Άρσεναλ 1-3: Ασταμάτητοι οι Κανονιέρηδες, έκαναν το 7Χ7!
- Σπόρτινγκ-Παρί 2-1: Ασταμάτητος και τρομερός Λουίς Σουάρες, εκτοξεύτηκαν 6οι οι Πορτογάλοι

