Τον δρόμο για την παροχή στήριξης στις αυτοκινητοβιομηχανίες με σκοπό την εφαρμογή του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί μείωσης των εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων ανοίγει η Ευρωπαική Ένωση προκειμένου να τηρηθεί το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, το οποίο ωστόσο δεν πρόκειται να μετατεθεί, παρά την οικονομική κρίση.



Αναλυτικότερα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barrosso δήλωσε στο πλαίσιο συνάντησής του με τους ιθύνοντες των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών ότι: … η Ε.Ε. είναι ανοιχτή στο να παράσχει στήριξη στην εξέλιξη αυτοκινήτων με χαμηλές εκπομπές ρύπων, αυτοκινήτων υψηλής τεχνολογίας τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι η οποιαδήποτε επιδότηση που θα διοχετευθεί στις αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να συμβαδίζει με την νομοθεσία της Ε.Ε. όσον αφορά τον συγκεκριμένο τομέα.

auto.in.gr