Ουρές για εξετάσεις καρκίνου στην Ευρώπη λόγω έλλειψης ισοτόπων
Χάγη: Καθυστερήσεις στις εξετάσεις για διάγνωση του καρκίνου αναμένονται σε όλη την Ευρώπη, καθώς ένας αντιδραστήρας στην Ολλανδία που παράγει το ένα τρίτο των ιατρικών ισοτόπων σε παγκόσμια κλίμακα θα παραμείνει κλειστός μέχρι το Φεβρουάριο.
Χάγη: Καθυστερήσεις στις εξετάσεις για διάγνωση του καρκίνου αναμένονται σε όλη την Ευρώπη, καθώς ένας αντιδραστήρας στην Ολλανδία που παράγει το ένα τρίτο των ιατρικών ισοτόπων σε παγκόσμια κλίμακα θα παραμείνει κλειστός μέχρι το Φεβρουάριο.
Ο Αντιδραστήρας Υψηλής Ροής στο Πέτεν της βόρειας Ολλανδίας τέθηκε εκτός λειτουργίας για λόγους ασφάλειας στα τέλη Αυγούστου. Ο ιδιοκτήτης του αντιδραστήρα, ο Όμιλος Πυρηνικής Έρευνας και Συμβουλευτικής (NRG) αρχικά ήλπιζε ότι το πρόβλημα θα είχε αντιμετωπιστεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Τώρα, όμως, η NRG ανακοινώνει ότι οι εργασίες είναι «πιο περίπλοκες» από ό,τι αναμενόταν και η έναρξη λειτουργίας του αντιδραστήρα αναβάλλεται για τις 16 Φεβρουαρίου.
Το κλείσιμο του αντιδραστήρα έχει ήδη προκαλέσει ελλείψεις σε τεχνήτιο, ένα σπάνιο στοιχείο που χρησιμοποιείται στο 80%των διαγνώσεων καρκίνου με απεικονιστικές εξετάσεις.
Περίπου επτά εκατομμύρια εξετάσεις με τεχνήτιο πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Ευρώπη και ακόμα οκτώ εκατομμύρια στις ΗΠΑ, αναφέρει το AFP.
Πάντως, λόγω του προβλήματος στο Πέτεν, η παραγωγή τεχνήτιου έχει αυξηθεί στους τέσσερις άλλους αντιδραστήρες που παράγουν ιατρικά ισότοπα, στον Καναδά, τη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Νότιο Αφρική.
Ο Αντιδραστήρας Υψηλής Ροής τέθηκε εκτός λειτουργίας όταν ανακαλύφθηκαν φυσαλίδες αέρα στο σύστημα ψύξης.
health.in.gr
- Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αρέσει στον Ολυμπιακό – Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Παρτιζάν οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
- Πέθανε η ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Εμείς φάγαμε λάσπη στην τηλεόραση, 3 γυναίκες τράβηξαν τα πάνδεινα στο δικαστήριο»
- Ivan Greko: «Δεν έχει βραχιολάκι» λέει ο δικηγόρος του τράπερ μετά τη σύλληψή του
- «Πρόταση της Γκρέμιο στον Παναθηναϊκό για τον Τετέ»
- ΝΔ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του στελέχους του κόμματος Μιχάλη Λεκάκου