Χωρίς Γαλλικό GP η Formula 1 το 2009
Χωρίς Γαλλικό GP η Formula 1 το 2009
Η παγκόσμια οικονομική κρίση αρχίζει να έχει άμεσες επιπτώσεις και στους οργανωτές των αγώνων της Formula 1. Μετά το Καναδικό χάθηκε τώρα και το Γαλλικό Grand Prix από το πρόγραμμα της F1 του 2009.
Και στις δύο περιπτώσεις ο λόγος είναι ο ίδιος, η αδυναμία κυβερνητικής επένδυσης στον αγώνα την ώρα που υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα στην οικονομία του δυτικού κόσμου. Οι δύο χώρες έπρεπε να πληρώσουν το 2009 ένα ποσό της τάξης των 15-20 εκατομμυρίων δολαρίων στη FOM (Formula One Management) για να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα διοργάνωσης Grand Prix.
Πλέον το πρόγραμμα της Formula 1 για τη νέα σεζόν έχει απομείνει με 17 Grands Prix, αλλά κανείς δεν μπορεί ποτέ να είναι σίγουρος για τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς αγώνες. Εκτός από της Τουρκίας και της Ουγγαρίας, φυσικά, που διοργανωτής είναι ο ίδιος ο Bernie Ecclestone.
- Καρδιοχειρούργος στο «Ιπποκράτειο» ζητούσε «φακελάκια» έως και 5.000 ευρώ
- ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβλημένη η παραίτηση Παναγόπουλου μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση
- Ο Ίαν ΜακΚέλεν καταγγέλλει τον ρατσισμό με έναν συγκλονιστικό μονόλογο Σαίξπηρ
- ΠΑΣΟΚ: Δικαίωση για τον Ανδρουλάκη η εισαγγελική πρόταση για τις υποκλοπές
- MEGA Stories: Νίκος Ξυλούρης – Η φωνή που έγινε η ψυχή ενός λαού
- Νέα Πέραμος: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του 27χρονου – Οι δύο πλαστές διαθήκες και η κόντρα με τον πατέρα του