Μία γυναίκα διεκδικεί για πρώτη φορά την πρωθυπουργία της Ιαπωνίας
Θέση μάχης λαμβάνουν οι υποψήφιοι του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας, προκειμένου να διαδεχθούν στην ηγεσία του (και στην πρωθυπουργία) τον παραιτηθέντα Γιασούο Φουκούντα. Μεταξύ αυτών για πρώτη φορά και μία γυναίκα, η πρώην υπουργός Αμυνας Γιουρίκο Κόικε.
30
Θέση μάχης λαμβάνουν οι υποψήφιοι του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας, προκειμένου να διαδεχθούν στην ηγεσία του (και στην πρωθυπουργία) τον παραιτηθέντα Γιασούο Φουκούντα.
Μεταξύ αυτών για πρώτη φορά και μία γυναίκα, η πρώην υπουργός Αμυνας Γιουρίκο Κόικε. Η ίδια στην «προεκλογική» της πλατφόρμα έχει συμπεριλάβει την επιβολή «πράσινου» φόρου και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των γυναικών στην Ιαπωνία.
Πάντως, το φαβορί των εσωκομματικών εκλογών είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τάρο Ασο, ο οποίος υπόσχεται μείωση των φόρων για την οικονομική ανάπτυξη.
Υποψήφιος και ο υπουργός Οικονομίας Καόρου Γιοσάνο με σύνθημα «Αξιοπρεπής πολιτική, μεταρρυθμίσεις με συναίνεση». Ο ίδιος μιλά για την ανάγκη αύξησης του φόρου κατανάλωσης κατά 5% τα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να καλυφθεί το υψηλό κόστος των κοινωνικών παροχών.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 22 Σεπτεμβρίου. Ο νικητής είναι βέβαιο ότι θα ζητήσει την προκήρυξη πρόωρων βουλευικών εκλογών αμέσως μετά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η γη της ελιάς: Μυστικά, αποκαλύψεις και νέοι έρωτες
- Κρήτη: Γυναίκα ζούσε τον τρόμο στο ίδιο της το σπίτι
- Εξωγήινος κι αντι-ποπ: Ο Aphex Twin των 90s ξεπέρασε την Τέιλορ Σουίφτ και έγινε το soundtrack της διαδικτυακής ζωής
- Η εντυπωσιακή «Johan Cruyff Arena» που θα κοντραριστεί με τον Άγιαξ ο Ολυμπιακός (pics, vids)
- Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών από φυσικά φαινόμενα αιτείται ο Δήμος Β. Τζουμέρκων
- HELLO!: Κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη στα περίπτερα