93

Το θετικό κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια, η «ανάσα» του τραπεζικού κλάδου μετά την απόφαση εθνικοποίησης των αμερικανικών Fannie Mae-Freddie Mac και η ανακοίνωση της ΜΕΤΚΑ για το σημαντικό έργο που ανέλαβε στη Συρία, έδωσαν σημαντική ώθηση στο ελληνικό Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, αλλάζοντας την ψυχολογία των επενδυτών.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.275,08 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 4,17%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 313,1 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 40,4 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν σε θετική τροχιά, με εξαίρεση των Χημικών, ο οποίος υποχώρησε οριακά κατά 0,02%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι εξής: των Τραπεζών κατά 7,07%, των Πρώτων υλών κατά 4,33%, των Βιομηχανικών προϊόντων κατά 3,20%, των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων κατά 2,70%, της Κοινής Ωφέλειας κατά 2,25% και των Τηλεπικοινωνιών σε ποσοστό 2,21%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε σε ποσοστό 5,16%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,10% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 0,62%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 161 ενισχύθηκαν, 62 υποχώρησαν και 56 παρέμειναν αμετάβλητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ