Αναστέλλεται προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της ΝΕΛ
Την προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΝΕΛ από την 1η Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η Επ.Κεφαλαιαγοράς, καθώς «ο τύπος έκθεσης επισκόπησης της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης της περιόδου 01-01/30-06-08 από το νόμιμο ελεγκτή είναι με άρνηση γνώμης».
27
Την προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΝΕΛ από σήμερα, Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς «ο τύπος έκθεσης επισκόπησης της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης της περιόδου 01-01/30-06-08 από το νόμιμο ελεγκτή είναι με άρνηση γνώμης».
Συγκεκριμένα, ο ορκωτός ελεγκτής αναφέρει:
«Η εταιρεία εντός του 2007 πούλησε δύο πλοία σε δύο αλλοδαπές εταιρείες αντίστοιχα. Όπως αναφέρεται στη σημείωση 9 Πελάτες-Λοιπές Απαιτήσεις των οικονομικών καταστάσεων, στις λοιπές απαιτήσεις του Ομίλου και της Εταιρείας περιλαμβάνεται ποσό 25 εκατ. που αφορά απαίτηση προερχόμενη από την πώληση ενός εκ των δύο ανωτέρω πλοίων της εταιρείας καθώς και ποσό 1,5 εκατ. που αφορά απαίτηση από την τεχνική διαχείριση των ανωτέρω πλοίων, ήτοι σύνολο 26,5 εκατ. ευρώ.»
»Η συνολική απαίτηση των 26,5εκατ. βρίσκεται σε υπερημερία οφειλέτη και σύμφωνα με το συμφωνητικό πώλησης των ανωτέρω πλοίων είναι διασφαλισμένη με την κατοχή των μετοχών των ανωτέρω αλλοδαπών εταιρειών, οι οποίες έχουν κατατεθεί σε Ελληνική Τράπεζα με δικαιούχο την ΝΕΛ.»
»Λαμβανομένου υπόψη ότι α) δεν μας έχουν δοθεί εγκεκριμένες και ελεγμένες από εγκεκριμένους ελεγκτές οικονομικές καταστάσεις των ανωτέρω αλλοδαπών εταιρειών ώστε να διαπιστώσουμε την οικονομική τους πορεία και την καθαρή τους θέση και β) ότι το ενδεχόμενο συντηρητικής κατάσχεσης των ανωτέρω πλοίων είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί δεδομένου ότι επί των ανωτέρω πλοίων υπάρχει Α΄βαθμού υποθήκη προς Ελληνική δανείστρια Τράπεζα και δεν μας έχει δοθεί καμία έγγραφη συμφωνία μεταξύ της εν λόγω τράπεζας και της εταιρείας που να διευθετεί το θέμα, δεν είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε μέχρι ποιού ποσού οι εν λόγω εγγυήσεις δύναται να καλύψουν την συνολική απαίτηση των 26,500 εκατ. ευρώ.»
»Στην σημείωση 9 Πελάτες-Λοιπές Απαιτήσεις των οικονομικών καταστάσεων στις λοιπές απαιτήσεις α) του Ομίλου περιλαμβάνεται ποσό 2,893εκατ. που αφορά αναλήψεις ποσού 653χιλιάδων από εταιρεία βασικό μέτοχο ελεγχόμενη από μέλος του ΔΣ και αναλήψεις ποσού 2,240 εκατ. από το μέλος του ΔΣ που ελέγχει την ανωτέρω εταιρεία βασικό μέτοχο και συγγενούς του προσώπου με την αιτιολογία αναλήψεις ποσού για λογαριασμό της ανωτέρου εταιρείας βασικού μέτοχου της ΝΕΛ και β) της εταιρείας περιλαμβάνεται ποσό 1,148εκατ. που αφορά αναλήψεις από το μέλος του ΔΣ που ελέγχει την ανωτέρω εταιρεία βασικό μέτοχο με την αιτιολογία αναλήψεις ποσού για λογαριασμό της ανωτέρου εταιρείας βασικού μέτοχου της ΝΕΛ.»
»Με βάση την διενεργηθείσα επισκόπηση και δεδομένου της σημαντικότητας των θεμάτων που μνημονεύονται στην προηγούμενη παράγραφο και δεδομένου ότι η απαίτηση των 26,500 εκατ. ευρώ αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο του Ενεργητικού της εταιρείας και του Ομίλου, αδυνατούμε να εκφέρουμε και δεν εκφέρουμε συμπέρασμα επί των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στρασβούργο: Διαδήλωση αγροτών έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur
- Ασφαλιστικές εισφορές: Τι αλλάζει για ελεύθερους επαγγελματίες – Πότε λήγει η προθεσμία επιλογής κατηγορίας
- Ακόμη ένα cancel: To Νetflix «κόβει» τη Μέγκαν Μαρκλ – «Απελπισμένη προσπάθεια αυτοπροβολής»
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων – Που σημειώνονται διακοπές κυκλοφορίας
- Πάτρα: Κλειστά την Τετάρτη τα σχολεία, λόγω της κακοκαιρίας
- Η EE προσανατολίζεται στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, λέει η φον ντερ Λάιεν