Κέρδη την Τετάρτη στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και των ΗΠΑ
Με άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Γουό Στριτ την Τετάρτη, λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών πετρελαίου και της απροσδόκητης βελτίωσης του δείκτη διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, που μπορεί να σημαίνει ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να αποφύγει την ύφεση.
28
Με άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Γουό Στριτ την Τετάρτη, λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών πετρελαίου και της απροσδόκητης βελτίωσης του δείκτη διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, που μπορεί να σημαίνει ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να αποφύγει την ύφεση.
Οι τιμές του αργού πετρελαίου ανήλθαν πάνω από τα 118 δολάρια το βαρέλι λόγω των ανησυχιών ότι η τροπική καταιγίδα «Γκουστάβ», ενισχυμένη σε κυκλώνα, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού.
Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ, ήταν ενισχυμένες κατά 1,3% τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο Dow Jones έκλεισε στις 11.502,51 μονάδες (+0,79%), ο Nasdaq στις 2.382,46 μονάδες (+0,87%) και ο Standard & Poors 500 στις 1.281,66 μονάδες (+0,8%).
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 5.528,10 μονάδες (+1,03%), στη Φρανκφούρτη ο DAX στις 6.321,03 μονάδες (-0,30%), στο Παρίσι ο CAC 40 στις 4.373,08 μονάδες (+0,10%) και στη Ζυρίχη ο SMI στις 7.086,64 μονάδες (-0,10%).
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,2% στις 1.173,64 μονάδες, κυρίως λόγω της ανόδου των τίτλων του ενεργειακού κλάδου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιώργος Μπουλμπασάκος: Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με αιχμές – «Ιστορική αναγκαιότητα η ανασύνθεση της Δημοκρατικής Παράταξης»
- Πέθανε ο αρχιτέκτονας της Viohalco Νίκος Στασινόπουλος
- Νέα Δημοκρατία ή χάος, λέει για ακόμα μία φορά ο Μητσοτάκης
- Την… ανηφόρα τραβούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες
- Η Σενεγάλη καταγγέλλει το Μαρόκο πριν από τον τελικό
- Τέρενς Κουίκ: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη – Σε ποια εκπομπή θα τον δουν οι τηλεθεατές
