103

Προσκεκλημένος του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Αυστρίας Χάϊνς Φίσερ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έφτασε το βράδυ της Τετάρτης στη Βιέννη για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο της οποίας θα έχει σειρά συνομιλιών με την αυστριακή πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Βιέννης αποδόθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στρατιωτικές τιμές, ενώ τον υποδέχθηκε η αυστριακή υπουργός γυναικείων θεμάτων και δημόσιας Διοίκησης κ. Σίλαβι.

Ο κ. Παπούλιας τον οποίο κατά την επίσκεψή του στην Αυστρία συνοδεύουν η σύζυγός του Μέι, ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες και Έλληνες επιχειρηματίες, ανταποδίδει την επίσημη επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει πέρυσι τον Μάιο στην Ελλάδα ο πρόεδρος Φίσερ.

Αμέσως μετά την άφιξή του στη Βιέννη ο κ. Παπούλιας επισκέφθηκε την Μητρόπολη της Αυστρίας, στην οποία στεγάζεται η ιστορική Ελληνική Εθνική Σχολή Βιέννης, το αρχαιότερο ελληνικό σχολείο στο εξωτερικό όπου τον υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Αυστρίας – Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Μιχαήλ.

Το πρωί της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό καγκελάριο της Αυστρίας Αλφρεντ Κούζενμπαουερ. Θα ακολουθήσει η υποδοχή του με στρατιωτικές τιμές από τον αυστριακό πρόεδρο Χάϊνς Φίσερ και κατόπιν οι κατ ιδίαν συνομιλίες των δύο προέδρων στο Προεδρικό Μέγαρο και οι συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ανδρών στα μέσα ενημέρωσης.

Αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει στο δημαρχείο της Βιέννης συνομιλίες με το δήμαρχο Μίχαελ Χόιπλ και θα ακολουθήσει συνάντησή του στη Βουλή με την Πρόεδρό της Μπάρμπαρα Πράμερ. Το βράδυ ο κ. Παπούλιας και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παρακαθίσουν στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσουν προς τιμήν του στο προεδρικό μέγαρο ο κ. Φίσερ και η σύζυγός του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ