53

Αποφυλακίζεται με την επιβολή περιοριστικών όρων, ύστερα από διάταξη του εφέτη ανακριτή της υπόθεσης του παραδικαστικού κυκλώματος, ο επιχειρηματίας, πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Αττικατ, Παναγιώτης Πανούσης.

Στον κ. Πανούση επιβάλλεται σε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης χρηματική εγγύηση 2,5 εκατ. ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο κ. Πανούσης είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος πριν από λίγους μήνες μετά την απολογία του ενώπιον του εφέτη ανακριτή, Γιάννη Μαγγίνα, για κατηγορίες που αφορούν εικονικές αγοραπωλησίες με σκοπό τη χειραγώγηση συγκεκριμένης μετοχής του χρηματιστηρίου την περίοδο 1999-2001.

Στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί για την υπόθεση περιλαμβάνονται οι κατηγορίες της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ