
Οκτώ νεκροί στο Ιράκ από πυρά αμερικανικού ελικοπτέρου
Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν βόρεια της Βαγδάτης, όταν αμερικανικό ελικόπτερο έπληξε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Επρόκειτο για βοσκούς που κινούνταν σε αγροτική περιοχή, όμως ο αμερικανικός στρατός καταγγέλλει «ύποπτη δραστηριότητα».
98
Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στην πόλη Μπαϊτζί, βορείως της Βαγδάτης, όταν αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, τα θύματα ήταν βοσκοί που κινούνταν σε αγροτική περιοχή.
Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού υποστήριξε ότι παρατηρήθηκε «ύποπτη δραστηριότητα» στην περιοχή και ότι το αυτοκίνητο αγνόησε τις προειδοποιήσεις να σταματήσει.
Την Τετάρτη δυο Ιρακινοί δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Βαγδάτη και την επαρχία Ντιγιάλα.
Ο πρώτος, μέλος του κόμματος του πρωθυπουργού Αλ Μαλίκι, δέχτηκε επίθεση από ένοπλο ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, την ώρα που διεξάγονταν συγκρούσεις στην περιοχή μεταξύ του αμερικανικού στρατού και σιιτών.
Εξαιτίας των συγκρούσεων, το άψυχο σώμα του δημοσιογράφου έμεινε τρεις ώρες στο δρόμο πριν το περισυλλέξουν, γεγονός που εξόργισε την Ένωση Υπεράσπισης των Δημοσιογράφων.
Ο δεύτερος, εντοπίστηκε το βράδυ της Τετάρτης κοντά στην Μπακούμπα, 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης.
Λίγες μέρες νωρίτερα είχε πέσει θύμα απαγωγής άλλος ένας δημοσιογράφος ο οποίος βρέθηκε σε ομαδικό τάφο με άλλα οκτώ άτομα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΑΑΔΕ: Έρχονται ραβασάκια για «αμαρτίες» του παρελθόντος – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο
- Εγνατία: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός φορτηγού – Ξήλωσε πεζοδρόμιο 50 μέτρων
- Συνταγή: Burger με μοσχαρίσιο κιμά, καραμελωμένα κρεμμύδια & BBQ σάλτσα
- Πάνω από πέντε χιλιάδες εκτοπισμένοι στην Αϊτή εξαιτίας συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών
- Έρευνα: Ποια είναι η σχέση ανάμεσα στην κίνηση και την ψυχική υγεία;
- Ελλιπής ο εμβολιασμός ενηλίκων – Αγνοούν τους κινδύνους και την ανάγκη εμβολιασμού οι Έλληνες



