Με 436.000 ευρώ χρηματοδοτούνται αρχαιολογικά έργα σε Μακεδονία και Θράκη
Σε 436.000 ευρώ ανέρχεται η χρηματοδότηση αρχαιολογικών εργασιών στους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης για το 2008, την οποία ενέκρινε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μαργαρίτης Τζίμας. Τα έργα θα εκτελεστούν από τις αρμόδιες Εφορίες και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
43
Σε 436.000 ευρώ ανέρχεται η χρηματοδότηση αρχαιολογικών εργασιών στους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης για το 2008, την οποία ενέκρινε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Μαργαρίτης Τζίμας. Οι χρηματοδοτήσεις αναφέρονται σε συγκεκριμένες περιοχές και τα έργα θα εκτελεστούν από τις αρμόδιες Εφορίες και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
«Στόχος μας είναι η ανάδειξη, μέσω της αρχαιολογικής σκαπάνης, του μεγάλου αρχαιολογικού πλούτου που κρύβει η Μακεδονία και η Θράκη. Συμβάλλουμε έτσι στην περαιτέρω επιστημονική τεκμηρίωση της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής μας» δήλωσε ο κ. Τζίμας.
Αναλυτικά, για ανασκαφικές εργασίες, αρχαιολογική έρευνα, αποκαταστάσεις και αναστηλώσεις μνημείων διατίθενται τα εξής ποσά, ανά νομό: Θεσσαλονίκης 48.000 ευρώ, Πέλλας 34.000 ευρώ, Δράμας 35.000 ευρώ, Έβρου ευρώ, Καβάλας και Καστοριάς από 26.000 ευρώ, Σερρών 30.000 ευρώ, Ροδόπης και Ξάνθης από 20.000 ευρώ, Κιλκίς 15.000 ευρώ, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Κοζάνης και Γρεβενών από 25.000 ευρώ, Πιερίας 32.000 ευρώ και Φλώρινας 10.000 ευρώ.
Μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα ενίσχυσης εντάσσονται οι ανασκαφές στην Τούμπα Θεσσαλονίκης (8.000 ευρώ), το βυζαντινό οικισμό της Ρεντίνας (15.000 ευρώ), το Φρούριο Βρασνών Ν. Θεσσαλονίκης (8.000 ευρώ), το Δισπηλιό Καστοριάς (12.000 ευρώ), την Ακρόπολη Πλατανιού Δράμας (20.000 ευρώ), τους Φιλίππους Καβάλας (6.000 ευρώ), η ενίσχυση αρχαιολογικού έργου της ανασκαφής στη Βεργίνα (10.000 ευρώ), η ανασκαφή και μελέτη του αρχαίου οικισμού στο Καραμπουρνάκι (7.000 ευρώ) και οι ανασκαφές στο νεκροταφείο πρώιμης εποχής σιδήρου στο Γυναικόκαστρο Ν. Κιλκίς (15.000 ευρώ), στο Δίον (8.000 ευρώ) στα αρχαία Στάγειρα (7.000 ευρώ), στο Νεστόριο, στον Αγ. Αχίλλειο κ.α.
Από 5.000 ευρώ δίνονται για ανασκαφές στο Παλιούρι Μεταξάδων Εβρου, στη Μιέζα, στη Βεργίνα και τον Τρίλοφο Ημαθίας, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσείου Κομοτηνής, για τη συντήρηση και τοπογραφική τεκμηρίωση κάστρων Δράμας, για την ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Κορυλόβου Δράμας, για τη Μελέτη Προμαχώνα-TOPOLNIKA, για τις εργασίες στη Βραχοσκεπή του Δήμου Σιδηροκάστρου και την καταγραφή ζωγραφικών ναών στις Σέρρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: 38 νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες από τις 22 Ιουνίου – Επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Συρία
- Ανεξάρτητος βουλευτής και ο Διονύσης Καλαματιανός
- Βριλήσσια: Σκύλος επιτέθηκε σε 66χρονο τον τραυμάτισε και σκότωσε το σκυλάκι του – Χειροπέδες στην ιδιοκτήτρια
- Συμπληρώματα διατροφής σκύλου: Πότε είναι απαραίτητα για την υγεία του
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φορτούνα Σιτάρντ στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας
- Κιμ Καρντάσιαν: Πέθανε η γιαγιά της – Το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας
- Ανεξαρτητοποιήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη – Τις επόμενες ημέρες παραιτείται και απο αντιπρόεδρος της Βουλής
- Το τελευταίο αντίο στη μεγάλη ηθοποιό Μάρω Κοντού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442