96

Αποδεκτό έκανε το αίτημα του Ανωτάτου Συμβουλίου Εκλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μειώνοντας από τα πέντε χρόνια στο ένα έτος την υποχρέωση του ΑΣΕΠ να διαφυλάσσει τα γραπτά των διαγωνισμών από την ημέρα δημοσίευσης των πινάκων επιτυχόντων.

Η Αρχή είχε κρίνει ότι το ΑΣΕΠ έχει την υποχρέωση να κρατάει τα γραπτά των υποψηφίων για πέντε χρόνια. Στη συνέχεια, το ΑΣΕΠ ζήτησε από την Αρχή να επανεξετάσει το θέμα, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα αρχειοθέτησης και φύλαξης των γραπτών.

Σύμφωνα με την Αρχή, οι υποψήφιοι μπορούν να παραλάβουν αντίγραφα των γραπτών τους, αφού καταβάλλουν παράβολο των δέκα ευρώ.

Επίσης, η Αρχή επαναλαμβάνει στην απόφασή της, ότι το ΑΣΕΠ έχει την υποχρέωση να ενημερώνει με τις προκηρύξεις των διαγωνισμών, ότι οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα γραπτά, όπως και ότι μπορούν να λάβουν αντίγραφα αυτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ