
Σε ατύχημα κι όχι σε εγκληματική ενέργεια αποδίδεται η έκρηξη σε τέμενος του Ιράν
Στους έντεκα τουλάχιστον ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών και στους 160 ο αριθμός των τραυματιών από την έκρηξη βόμβας σε τέμενος στο νότιο Ιράν, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης. Σε ατύχημα κι όχι σε εγκληματική ενέργεια αποδίδουν την έκρηξη οι Αρχές.
91
Στους έντεκα τουλάχιστον ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών και στους 160 ο αριθμός των τραυματιών από την έκρηξη βόμβας σε τέμενος στο νότιο Ιράν, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης. Σε ατύχημα κι όχι σε εγκληματική ενέργεια αποδίδουν την έκρηξη οι Αρχές.
Όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της τοπικής αστυνομίας, η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα κι όχι σε εγκληματική ενέργεια.
Ο διοικητής Αλί Μοαγεντί δήλωσε ότι στο ίδιο τέμενος είχε διοργανωθεί πρόσφατα έκθεση πολεμικού εξοπλισμού και ότι τα πολεμοφόδια που είχαν αποθηκευθεί εκεί ενδεχομένως να μην είχαν απομακρυνθεί με προσοχή, κάτι που οδήγησε στην έκρηξη.
Στην Τεχεράνη, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Μοχάμαντ Αλί Χοσεϊνί δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι έρευνες για τα αίτια της έκρηξης συνεχίζονται.
Η βόμβα εξερράγη στο τέμενος Σοχάντα, στην πόλη Σιράζ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας ενός κληρικού μετά την απογευματινή προσευχή.
Εν τω μεταξύ, κουρδική αυτονομιστική οργάνωση που εδρεύει στο βόρειο Ιράκ απείλησε την Κυριακή ότι θα εξαπολύσει βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράν εάν η Τεχεράνη δεν τερματίσει την αντικουρδική πολιτική της.
Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ρονάχι Αχμεντ, ένα εκ των διοικητικών στελεχών του Πετζάκ, προειδοποίησε το Ιράν ότι η οργάνωση έχει τη δυνατότητα να επιτεθεί στις ιρανικές δυνάμεις.
«Δεν δεχόμαστε καμία απειλή από κανέναν. Το Ιράν πρέπει να αντιληφθεί ότι έχουμε μακρύ χέρι και μπορούμε να πλήξουμε σημαντικές τοποθεσίες στο Ιράν» δήλωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- ΝΔ: Νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Δημήτρης Μαρκόπουλος – Αντικαθιστά τον Μακάριο Λαζαρίδη
- Άρης: Συνάντηση του Ριτσαρντ Σιάο με τον Νίκο Ζήση στην Αθήνα για θέματα της ΚΑΕ
- Η Βικτόρια Μπέκαμ σπάει τη σιωπή της για τη ρήξη στην οικογένειά της
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Αίγιο – Επιχειρεί μεγάλη δύναμη
- Ο θολός Απρίλιος, η «καλή» και η «κακή» αφρικανική σκόνη και τα επεισόδια που αυξάνονται
- Allbirds: Γνωστή εταιρεία υπόδησης αφήνει τα παπούτσια για την τεχνητή νοημοσύνη και… εκτινάχθηκε η μετοχή της

