36

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης, έξω από το υπουργείο Οικονομίας στο Σύνταγμα οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, ζητώντας συνάντηση με τον Γιώργο Αλογοσκούφη.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν τη νύχτα από τη Θεσσαλονίκη με 11 λεωφορεία και έφτασαν λίγο πριν τις 11 στην πλατεία Συντάγματος, όπου διαδήλωσαν την αντίδρασή τους στην κυβερνητική πολιτική που οδηγεί την ΕΛΒΟ σε «απαξίωση και μαρασμό».

Για καταδικαστέα τακτική, που από το 2004 οδήγησε στην απόλυση 300 συναδέρφων τους, μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στη Βιομηχανία, Γιώργος Μαυρομάτης και προειδοποίησε πως αν, στη γενική συνέλευση των μετόχων, που είναι προγραμματισμένη για τις 10 του τρέχοντος μηνός, δεν αλλάξει το καθεστώς, οι κινητοποιήσεις θα πάρουν δυναμικότερη μορφή.

«Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει το κλείσιμο κι άλλου εργοστασίου. Η ΕΛΒΟ είναι το τελευταίο οξυγόνο για την πόλη. Ζητούμε από τον υπουργό να τακτοποιήσει άμεσα το θέμα. Διαφορετικά, οι κάθοδοί μας στην Αθήνα, δεν θα μοιάζουν με τη σημερινή ειρηνική διαμαρτυρία» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Νίκος Γιαννόπουλος.

Στήριξη της ΓΣΕΕ στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΛΒΟ παρείχε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η Μακεδονία, εκτός από όνομα, χρειάζεται δουλειά και αξιοπρέπεια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ