Σε συγχώνευση οδηγούνται τα ταχυδρομεία της Δανίας και της Σουηδίας
Τα ταχυδρομεία της Δανίας και της Σουηδίας σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε συγχώνευση, δημιουργώντας μία νέα εταιρεία με 50.000 υπαλλήλους και κεντρική έδρα την Στοκχόλμη, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το δανικό υπουργείο Μεταφορών.
27
Τα ταχυδρομεία της Δανίας και της Σουηδίας σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε συγχώνευση, δημιουργώντας μία νέα εταιρεία με 50.000 υπαλλήλους και κεντρική έδρα την Στοκχόλμη, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το δανικό υπουργείο Μεταφορών.
Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι κυβερνήσεις των δύο γειτονικών χωρών και τα δύο ταχυδρομεία υπέγραψαν επιστολή προθέσεων για να προχωρήσει η συγχώνευση.
«Ελπίζω ότι η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2008» είπε η υπουργός Μεταφορών της Δανίας, προσθέτοντας ότι η συμφωνία απαιτεί και την έγκριση των κοινοβουλίων των δύο χωρών.
«Είμαι πεπεισμένη ότι η συγχώνευση θα συμβάλει στη δημιουργία ακόμα καλύτερων ταχυδρομικών υπηρεσιών απ αυτές που έχουμε σήμερα στη Δανία και τη Σουηδία» συμπλήρωσε.
Η νέα εταιρεία θα εισαχθεί στα χρηματιστήρια της Στοκχόλμης και της Κοπενχάγης μέσα σε τρία με πέντε χρόνια.
Η κυβέρνηση της Δανίας ελέγχει το πλειοψηφικό πακέτο της Post Danmark A/S, ενώ η σουηδική κυβέρνηση ελέγχει το 100% της Posten Sverige AB.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Τηλεκριτική διαιτησίας; Φοβούνται και την σκιά τους!
- Φάμελλος από Γλυφάδα: Σοβαρότατες οι ευθύνες της κυβέρνησης που δεν επενδύει στην πρόληψη
- «Τη δέρνουν, σας παρακαλώ βοηθήστε» – Ο Μπάρον Τραμπ έσωσε γυναίκα στο Λονδίνο
- Τα γυαλιά ηλίου α λα «Top Gun» του Μακρόν στο Νταβός έσπασαν τα ταμεία
- BHMAGAZINO: O συλλέκτης, η ολόχρυση Αντέλ και η Γροιλανδία
- Τραμπ: Η συμφωνία για τη Γροιλανδία είναι υπό διαπραγμάτευση – Παίρνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς καθόλου κόστος