27

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοίνωσε τη Δευτέρα μείωση 68% των κερδών για το 200,7 καθώς τα αυξημένα έσοδα τόκων αντισταθμίστηκαν από συναλλαγματικές ζημίες.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 43,5 εκατ. ευρώ, έναντι 137,2 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, με τα καθαρά έσοδα τόκων να αυξάνονται στα 294,4 εκατ. ευρώ από 253,6 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό της τράπεζας.

Το ΤΤ είπε ότι θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2007, συγκριτικά με 0,60 ευρώ για το 2006.

Το Δημόσιο πώλησε τον περασμένο Ιούλιο ποσοστό 20%, αντλώντας περίπου 500 εκατ. ευρώ και μειώνοντας το ποσοστό του στο ΤΤ στο 45%, ενώ η κυβέρνηση έχει πει ότι σχεδιάζει να πωλήσει περαιτέρω ποσοστό φέτος.

Την Παρασκευή, η EFG Eurobank είπε ότι αύξησε το ποσοστό της στο ΤΤ στο 5,7% στο πλαίσιο των επενδυτικών της σχεδίων, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει εάν σχεδιάζει να το αυξήσει περαιτέρω.

 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ