96

Στα χέρια των αστυνομικών έπεσαν δύο άτομα που κατηγορούνται ότι διέρρηξαν δύο ναούς σε ισάριθμα χωριά της Φλώρινας, αρπάζοντας τα χρήματα που υπήρχαν σε αυτά, και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε έναν από τους δύο ναούς, καταστρέφοντάς τον ολοσχερώς. Παράλληλα, φέρονται ότι προέβησαν στον εμπρησμό δημοτικού σχολείου του ακριτικού νομού.

Η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε το 2005 και σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται στον εμπρησμό του δημοτικού σχολείου Τριποτάμου, που έγινε το Νοέμβριο του 2007, καθώς και στην αφαίρεση χρηματικού ποσού και τον εμπρησμό του ιερού ναού της Βεύης, που έγινε τον Αύγουστο του 2005 με αποτέλεσμα η εκκλησία να καταστραφεί ολοσχερώς.

Σύμφωνα με την προανάκριση οι δύο αλλοδαποί, μέλη τετραμελούς κυκλώματος, φέρονται να ευθύνονται επίσης για σειρά κλοπών και καταστροφών σε σπίτια στα χωριά Παπαγιάννη, Τριπόταμο, Ιτέα, Παλαίστρα, Βεύη, Αρμενοχώρι και Κέλλη του νομού Φλώρινας.

Στο στόχαστρό τους βρέθηκε ακόμη ο ιερός ναός της Κέλλης, από όπου τον Ιούλιο του περασμένου χρόνου, άρπαξαν τα χρήματα που υπήρχαν στο παγκάρι.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν 500 ευρώ, τα οποία, όπως ομολόγησαν, προέρχονταν από κλοπές. Η αστυνομία αναζητά τα δύο άλλα μέλη του κυκλώματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ