
Το επενδυτικό ενδιαφέρον πάγωσε τη Δευτέρα στο ΧΑ και έκλεισε με πτώση 0,08%
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 4.317,26 μονάδες, με οριακές απώλειες 0,08%. Σε πολύ χαμηλά επίπεδα η αξία των συναλλαγών, στα 182,67 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
93
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Δευτέρα. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.317,26 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακές απώλειες σε ποσοστό 0,08%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 182,67 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 12,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι εξής: των Μέσων Ενημέρωσης σε ποσοστό 4,98%, της Κοινής Ωφέλειας κατά 2,68%, των Πρώτων υλών κατά 1,23% και των Τηλεπικοινωνιών κατά 1,06%.
Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων κατά 1,36%, των Τροφίμων-ποτών κατά 1,06%, των Ταξιδιών-Αναψυχής κατά 0,68% και των Βιομηχανικών προϊόντων κατά 0,60%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 0,13%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 0,28% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 0,53%.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: ΑΝΕΚ (ΠΟ90) +18,59%, Διεκάτ +15,15% και Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες +10,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: Κυριακούλης -6,28%, Προοδευτική ΑΤΕ -5,41% και Κλωνατέξ (Κ) -4,17%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 157 ενισχύθηκαν, 96 υποχώρησαν και 41 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Τα κράτη – μέλη της ΕΕ πάνω από την Τουρκία
- Πτώση τουρκικού Σινούκ κατά τη διάρκεια άσκησης
- Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 2-1: Επιστροφή στις νίκες με Εμπαπέ και Βινίσιους
- Sotheby’s: Συμφωνία με KKR για δάνειο 100 εκατ. δολ. – Ένα ακόμη επίπεδο χρέους στον οίκο δημοπρασιών
- Ινδία: Τουλάχιστον 13 νεκροί και πάνω από 40 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε αποθήκη πυροτεχνημάτων
- Ανιστόρητος υφυπουργός: Ο Γιάννης Ανδριανός είπε ότι η «τοξικότητα» οδήγησε στη Χούντα
