30

Τον ερχόμενο Αύγουστο ή Σεπτέμβριο θα ληφθεί η απόφαση για κατάργηση της τουριστικής βίζας στην περίπτωση των Ελλήνων που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο αρμόδιος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρίτσανρτ Μπαρθ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το μέτρο θα αφορά την Ελλάδα, την Τσεχία και την Εσθονία.

«Βρισκόμαστε κοντά στην τελική συμφωνία. Υπάρχουν ακόμα ορισμένα εμπόδια τα οποία εξετάζουμε, αλλά σε καμία περίπτωση αυτά δεν είναι αρκετά ώστε να μην εφαρμοστεί το σχετικό πρόγραμμα visa waiver» δήλωσε.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι η μόνη από τις «15» χώρες-μέλη της ΕΕ (πριν τη διεύρυνση του 2004) που δεν ισχύει το πρόγραμμα εισόδου στις ΗΠΑ χωρίς έκδοση βίζας.

Το ίδιο ισχύει και για οκτώ από τις πρώην χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που έγιναν μέλη της ΕΕ το 2004.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ