43

Αισθητή είναι η αλλαγή του καιρού, με τον υδράργυρο να σημειώνει κατακόρυφη πτώση.Tο μεσημέρι της Δευτέρας χιόνισε στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ θυελλώδεις άνεμοι, πουφτάνουν τα10 μποφόρ,κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας έχει επιβληθεί γενικό απαγορευτικό απόπλου.

Στον Αργοσαρωνικό πλέουν μόνο τα πλοία κλειστού τύπου, ενώ έκλεισαν τα πορθμεία Ηγουμενίτσας-Λευκίμμης, Κυλλήνης Ζακύνθου και Ωρωπού.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στις αεροπορικές συγκοινωνίες. Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές ματαίωσαν τις πτήσεις: 259 Αθήνα-Λονδίνο, 014 Αθήνα-Κάλυμνος, 706 Αθήνα-Ρόδος, 026 Ρόδος-Καστελόριζο και 756 Αθήνα-Σάμος.

Στην πτήση 956 Σητεία-Αθήνα-Αλεξανδρούπολη εκτελέστηκε μόνο το σκέλος μέχρι την Αθήνα, καθώς όταν το αεροσκάφος έφτασε στην Αλεξανδρούπολη, δεν μπόρεσε να προσγειωθεί και επέστρεψε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επίσης, η Aegean Airlines ματαίωσε την πτήση Α3374 Αθήνα-Μύκονος.

Την Τρίτη αναμένονται θυελώδεις άνεμοι εντάσεως οκτώ έωςεννέα μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 10. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι στα ορεινά συνθέτουν το χειμωνιάτικο σκηνικό.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από -1 έως 8 στην Κεντρική, από -3 έως 10 βαθμούς στη Δυτική, από 0 έως 8 στη Ν. Ελλάδα και από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σταδιακή βελτίωση του καιρού, με άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθένιση των ανέμων, αναμένεται από την Τετάρτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ