Σκληρό πόκερ μεταξύ κυβέρνησης και MIG για τον ΟΤΕ
Σκληρό πόκερ, για τον ΟΤΕ, ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Μarfin Ιnvestment Group (ΜΙG) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού εταίρου για τον Οργανισμό μεταξύ ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών οργανισμών.
28
Συνεχίζεται η διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού εταίρου για τον ΟΤΕ μεταξύ ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών οργανισμών, παρά την εμπλοκή που έχει σημειωθεί με την αύξηση του ποσοστού των μετοχών που κατέχει η Μarfin Ιnvestment Group (ΜΙG).
Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται Τα Νέα, η διαδικασία όχι μόνο δεν έχει διακοπεί, αλλά βρίσκεται μάλιστα και σε προχωρημένο στάδιο. Όμως, η ευόδωσή της προϋποθέτει συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών, δηλαδή της κυβέρνησης και της ΜΙG.
Στην προχθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη με τον αντιπρόεδρο της ΜΙG Ανδρέα Βγενόπουλο, παρουσία και του υπουργού Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη, τα δύο μέρη συμφώνησαν να βρουν σύντομα μια φόρμουλα συνεργασίας.
Ο εκπρόσωπος της Μarfin φέρεται να ζήτησε συνολικά τρεις θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ (δύο εκτελεστικών μελών και ενός μη εκτελεστικού μέλους), όπως και να έχει λόγο στο μάνατζμεντ του Οργανισμού, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων που αφορούν το μέλλον του.
Ωστόσο, από την πλευρά του ο κ. Αλογοσκούφης φέρεται να αποδέχεται την πλήρωση δύο θέσεων του ΔΣ του ΟΤΕ από εκπροσώπους της ΜΙG, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι εκτελεστικά μέλη και εφόσον το ποσοστό της ΜΙG φθάσει το 20%.
Σημειώνεται ότι η ΜΙG, μέσω δύο εξειδικευμένων συμβούλων, έχει ήδη καταστρώσει επιχειρηματικό πλάνο για τον ΟΤΕ. Σύμφωνα με αυτό, ο ΟΤΕ θα πρέπει να αποτελείται από τρεις βασικούς πυλώνες: τη σταθερή τηλεφωνία, την κινητή τηλεφωνία μαζί με τις network δραστηριότητες και τις υπόλοιπες περιφερειακές δραστηριότητές του σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Όπως αναφέρθηκε στην προχθεσινή συνάντηση, η στρατηγική αυτή της ΜΙG δεν έρχεται σε αντίθεση με τα σχέδια του Δημοσίου, όμως «σε κάθε περίπτωση», τονίστηκε από την πλευρά του κ. Βγενόπουλου, «δεν μπορεί να παραμείνει η υφιστάμενη κατάσταση» και ο πρόεδρος του ΟΤΕ Π.Βουρλούμης θα πρέπει να αποσαφηνίσει πλήρως τις επόμενες κινήσεις του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
