Με κέρδη 1,50% στις 4.900 μονάδες ενισχύεται το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Έντονα ανοδικές τάσεις επικρατούν στη συνεδρίαση της Παρασκευής με την οποία κλείνει σε μία πολύ κακή χρηματιστηριακή εβδομάδα, καθώς η μεγάλη πτώση των προηγούμενων ημερών δημιουργεί αγοραστικές ευκαιρίες. Συνεχίζεται το ράλι της ΔΕΗ.
27
Έντονα ανοδικές τάσεις επικρατούν στη συνεδρίαση της Παρασκευής με την οποία κλείνει σε μία πολύ κακή χρηματιστηριακή εβδομάδα, καθώς η μεγάλη πτώση των προηγούμενων ημερών δημιουργεί αγοραστικές ευκαιρίες.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,50% στις 4.897,20 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 222,5 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα, η αγορά είχε ανέλθει έως τις 4.906 μονάδες.
«Μετά την πτώση 500 μονάδων του γενικού δείκτη, οι αγοραστές θα πρέπει να μπουν στον πειρασμό να επιστρέψουν στην αγορά, δεδομένου ότι το διεθνές κλίμα είναι θετικό» είπε η Κάππα Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.
Η μετοχή της ΔΕΗ συνεχίζει ακάθεκτη το ράλι της Πέμπτης (+14,04%!) και σημειώνει κέρδη 8,42% στα 30,64 ευρώ, με υψηλό ημέρας τα 31,34 ευρώ.
Η φημολογούμενη θετική εισήγηση της ΡΑΕ για τις αυξήσεις των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος δίνει «φτερά» στη μετοχή.
Σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις των προηγούμενων ημέρων.
Ανοδο 2,60% στα 25,24 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς μετά την αύξηση την τιμής-στόχου από την ING στα 36από 33 ευρώ. Η ING διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγηση «buy».
Ξεχωρίζουν, ακόμα,Εθνική (+2,33% στα 42,08 ευρώ), Marfin Popular (+2,60% στα 9,46 ευρώ), Eurobank (+1,81% στα 22,54 ευρώ), Alpha (+1,12% στα 23,48 ευρώ) και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (+1,84% στα 12,18 ευρώ).
Ο FTSE/ASE 20ενισχύεται κατά 1,66%, ο FTSE/ASE Mid 40κατά 1,37% και ο FTSE/ASE Small Cap 80κατά 1,45%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται,184 ενισχύονται,30 υποχωρούν και114 είναι αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τηλεκριτική διαιτησίας; Φοβούνται και την σκιά τους!
- Φάμελλος από Γλυφάδα: Σοβαρότατες οι ευθύνες της κυβέρνησης που δεν επενδύει στην πρόληψη
- «Τη δέρνουν, σας παρακαλώ βοηθήστε» – Ο Μπάρον Τραμπ έσωσε γυναίκα στο Λονδίνο
- Τα γυαλιά ηλίου α λα «Top Gun» του Μακρόν στο Νταβός έσπασαν τα ταμεία
- BHMAGAZINO: O συλλέκτης, η ολόχρυση Αντέλ και η Γροιλανδία
- Τραμπ: Η συμφωνία για τη Γροιλανδία είναι υπό διαπραγμάτευση – Παίρνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς καθόλου κόστος