Διακόπτεται η διάθεση εμφυτεύσιμων καλωδίων απινιδωτών της Medtronic
Ουάσινγκτον: Η αμερικανική εταιρεία Medtronic ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διακόπτει τη διάθεση καλωδίων για εμφυτεύσιμους απινιδωτές, λόγω αναφορών για πέντε θανάτους στους οποίους ίσως εμπλεκόταν θραύση των καλωδίων.
Ουάσινγκτον: Η αμερικανική εταιρεία Medtronic ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διακόπτει τη διάθεση καλωδίων για εμφυτεύσιμους απινιδωτές, λόγω αναφορών για πέντε θανάτους στους οποίους ίσως εμπλεκόταν θραύση των καλωδίων.
To ελάττωμα, μια «μικρή πιθανότητα θραύσης σε συγκεκριμένα σημεία», αφορά τα μοντέλα καλωδίων απινιδωτών Sprint Fidelis 6930, 6931, 6948 και 6949. Σύμφωνα με την Medtronics Hellas, τέτοιες συσκευές έχουν εμφυτευθεί σε περίπου 200 ασθενείς στην Ελλάδα, όπου δεν έχει καταγραφεί πάντως κανένα περιστατικό ύποπτου θανάτου. Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο ΕΟΦ.
Η εταιρεία δεν συνιστά την αφαίρεση του απινιδωτή ή των καλωδίων, καθώς οι ασθενείς θα κινδύνευαν περισσότερο από τη χειρουργική επέμβαση που απαιτείται. Μάλιστα οι ασθενείς δεν χρειάζεται να προβούν σε έκτακτο έλεγχο. Η εταιρεία πάντως συστήνει οι ασθενείς να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους.
Οι απινιδωτές εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα στην περιοχή του ώμου και συνδέονται με την καρδιά μέσω καλωδίων για να παρακολουθούν τον καρδιακό παλμό. Αν ανιχνεύσουν κάποια ανωμαλία, διοχετεύουν στην καρδιά ηλεκτρικό ρεύμα για την επαναφέρουν στην κανονική της συχνότητα.
Η θραύση των καλωδίων μπορεί να οδηγήσει σε αναίτια ενεργοποίηση του απινιδωτή ή σε διακοπή της λειτουργίας του, εξήγησε εκπρόσωπος της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Συνολικά 268.000 καλώδια του συγκεκριμένου τύπου έχουν εμφυτευθεί σε όλο τον κόσμο.
Το ελάττωμα δεν αφορά τους βηματοδότες της Medtronic, τόνισε η εταιρεία.
Associated Presshealth.in.gr
- Ποια Ελληνικά Online Live Καζίνο Προσφέρουν το Καλύτερο Cross-Device Syncing;
- Νέα Αριστερά: Το σκάνδαλο των υποκλοπών τώρα αρχίζει – Μύδροι κατά της κυβέρνησης μετά την αποκάλυψη του in
- Η απάντηση του Κλοπ για πιθανή επιστροφή: «Ποτέ μην λες ποτέ»
- Νέα επαγγελματική «σφαλιάρα» για την Νίκολα Πελτζ με φόντο τον πόλεμο των Μπέκαμ – Είναι ενοχλητικό, δεν βλέπεται
- Πώς θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από την κακοκαιρία – Η διαδικασία και τα ποσά
- ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του in για τις «στημένες» ερωτήσεις στην εξεταστική για υποκλοπές – «Πόση ακόμη δυσωδία…»

