
Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά του ρατσισμού στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ
Κατά του ρατσισμού στην πολιτεία της Λουϊζιάνας διαδήλωσαν χιλιάδες άτομα από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ. Αφορμή υπήρξαν οι κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας που απευθύνθηκαν κατά έξι μαύρων εφήβων όταν ξυλοκόπησαν έναν λευκό συμμαθητή τους.
95
Κατά του ρατσισμού στην πολιτεία της Λουϊζιάνας διαδήλωσαν την Πέμπτη χιλιάδες άτομα στην πόλη Τζένα. Διαδηλωτές από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, ντυμένοι στα μαύρα, πορεύτηκαν προς το δικαστήριο της πόλης.
Αφορμή υπήρξαν οι κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας που απευθύνθηκαν κατά έξι μαύρων εφήβων όταν ξυλοκόπησαν έναν λευκό συμμαθητή τους αν και στη συνέχεια για πέντε από αυτούς η κατηγορία μετατράπηκε σε επίθεση. Οι δίκες εναντίον τους δεν έχουν γίνει ακόμη.
Ο έκτος κατηγορούμενους βρέθηκε ένοχος από δικαστήριο οι ένορκοι του οποίου ήταν όλοι λευκοί αν και το Εφετείο ανέτρεψε την αρχική απόφαση.
Για κατάφωρη εκδήλωση ανισότητας στο δικαστικό σύστημα και δύο μέτρα και σταθμά μίλησε ο διοργανωτής της πορείας Αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον.
Τα ρατσιστικά επεισόδια στο Λύκειο της Τζένα είχαν αρχίσει από το καλοκαίρι του 2006.
Αγνωστοι είχαν κρεμάσει θηλιές σε δέντρο γιατί, την προηγούμενη ημέρα, ένας μαύρος μαθητής ζήτησε να καθίσει σε σημείο όπου κάθονται λευκοί μαθητές.
Αν και ο διευθυντής είχε ζητήσει την αποβολή τους, το συμβούλιο απλώς τους απέβαλε για μικρό διάστημα. Δεν απευθύνθηκαν εναντίον τους κατηγορίες γιατί δεν υπάρχει σχετικός νόμος.
Το περιστατικό που έγινε αφορμή για τη διαδήλωση έγινε τον Δεκέμβριο του 2006.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μήνυμα ανακωχής
- Αταμάν: «Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και το δεύτερο παιχνίδι»
- Μέλισσα κόντεψε να σκοτώσει γυναίκα στην Κρήτη – Την έσωσε η γειτόνισσα με ένεση αδρεναλίνης
- Κόρι Τζόσεφ: Ο x factor του game 1 έχει δαχτυλίδι ΝΒΑ
- Ένα παλικάρι από τις… λίμνες του Οντάριο
- Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 5-4: Παίζοντας μπάλα στο Λούβρο… (vid)




