93

Τις περαιτέρω ενέργειές τους θα αποφασίσουν από κοινού η Alpha Bank και ο τουρκικός όμιλος Anadolu, μετά την απόφαση της αρμοδίας αρχής εποπτείας πιστωτικών ιδρυμάτων στην Τουρκία (BRSA) περί μη εγκρίσεως της συμφωνηθείσας συναλλαγής, όπως αναφέρεται σε απάντηση της Alpha Bank προς το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από σχετική επιστολή του.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Alpha Bank ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τον Όμιλο Αnadolu για τη δημιουργία ενός ισχυρού χρηματοοικονομικού ομίλου στην τουρκική αγορά.

Ο Όμιλος Anadolu είναι ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας και ο βασικός μέτοχος της τράπεζας Abank (Alternatifbank). Όπως είχε ανακοινωθεί, η τράπεζα στοχεύει μεσοπρόθεσμα στη δημιουργία ενός δικτύου 100 και πλέον καταστημάτων, επικεντρωμένο στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σήμερα η Abank είναι μία μεσαίου μεγέθους τράπεζα στην Τουρκία με δίκτυο 30 καταστημάτων, η οποία εξυπηρετεί κυρίως μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης, δραστηριοποιείται σε χρηματιστηριακές εργασίες μέσω της κατά 100% θυγατρικής της Alternatif Yatirim.

Η Abank, η οποία ιδρύθηκε το 1991, εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινουπόλεως το 1995, όπου διαπραγματεύεται περίπου το 5% των μετοχών της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ