Εκθέσεις προς τιμήν του Νίκου Καζαντζάκη φωτίζουν τη ζωή και το έργο του
«Οφειλόμενο φόρο τιμής στον Μεγάλο Κρητικό» αποκάλεσε ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης τις έκθεσης για τον Νίκο Καζαντζάκη την οποία εγκαινίασε την Τρίτη στο Ηράκλειο. Οι εκθέσεις φιλοξενούνται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.
95
«Οφειλόμενο φόρο τιμής στον Μεγάλο Κρητικό» αποκάλεσε ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης τις έκθεσης για τον Νίκο Καζαντζάκη την οποία εγκαινίασε την Τρίτη στο Ηράκλειο.
Οι εκθέσεις φιλοξενούνται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και περιλαμβάνουν έκθεση για τις αναζητήσεις και περιπλανήσεις του συγγραφέα όπως και το εικαστικό του έργο. Ακόμη επανεκτίθεται η μόνιμη Συλλογή Νίκου Καζαντζάκη με προσωπικά αντικείμενα από τις κατοικία του στην Αντίμπ.
Τέλος, εγκαινιάστηκε και προσωρινή έκθεση αφιερωμένη στον ελληνοϊταλικό πόλεμο και τον κρητικό αγωνιστή Γεώργιο Κάββο.
Στην ομιλία του, ο Γ.Βουλγαράκης αναφέρθηκε στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και στην διάσωση ενός σημαντικού μέρους της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης στην οποία επιδίδεται το Μουσείο από το 1953.
Ο Νίκος Καζαντζάκης μας εκπέμπει και σήμερα ένα μήνυμα αισιοδοξίας μέσα από το έργο που παραμένει τόνισε ο κ. Βουλγαράκης. «Τιμούμε τον Νίκο Καζαντζάκη, τιμώντας το έργο του και φωτίζοντας ακόμη περισσότερο πτυχές της προσωπικότητάς του» συνέχισε.
«Το Μουσείο πρέπει να είναι ένας ζωντανός οργανισμός», είπε ο κ. Βουλγαράκης για να προσθέσει «Δεν είναι ένα άθροισμα από προθήκες και εκθέματα».
Ο κ. Βουλγαράκης εγκαινίασε και τις νέες υποδομές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
- Στο Κρεμλίνο η ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας – Στο επίκεντρο η Ουκρανία και η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
- Κούβα: Ιστιοφόρο ισπανικής ΜΚΟ έφτασε με ανθρωπιστική βοήθεια
- Μπορεί η AI να «εφεύρει» ένα σπάνιο πουλί;
- Κυψέλη: Θρίλερ με τη σορό που βρέθηκε σε βαλίτσα – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Φοβερά λόγια του Φεράν Τόρες: «Το γκολ το έβαλαν 47 εκατομμύρια Ισπανοί όχι εγώ»
- Κύπρος: 52 χρόνια μετά οι μνήμες παλεύουν να μείνουν ζωντανές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442