Το δολάριο συνεχίζει την πτωτική του πορεία έναντι του ευρώ
Η ισοτιμία του ευρώ ξεπέρασε για πρώτη φορά το επίπεδο του 1,38 έναντι του δολαρίου, καθώς οι επίμονες ανησυχίες για την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας εξακολουθούν να ωθούν ανοδικά το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
28
Η ισοτιμία του ευρώ ξεπέρασε για πρώτη φορά το επίπεδο του 1,38 έναντι του δολαρίου, καθώς οι επίμονες ανησυχίες για την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας εξακολουθούν να ωθούν ανοδικά το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Το απόγευμα της Παρασκευής η ισοτιμία του ευρώ έφτασε στο 1,8813 δολάρια, πριν ξαναπέσει στο 1,3786 -και πάλι ενισχυμένο σε σχέση με το 1,3783 αργά την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη.
Οι νέες πιέσεις εμφανίστηκαν μετά την ανακοίνωση από το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου της πορείας των λιανικών πωλήσεων τον Ιούνιο, κάνοντας λόγο για υποχώρηση 0,9% σε μηνιαία βάση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τον Αύγουστο του 2005.
Τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ παρακολουθούνται στενά από τους αναλυτές και τους επενδυτές, καθώς μπορούν να δώσουν ενδείξεις για τις προθέσεις της Fed σχετικά με την πορεία των επιτοκίων.
Η αμερικανική κεντρική τράπεζα έχει διατηρήσει επί ένα σχεδόν έτος σταθερό το βασικό της επιτόκιο στο 5,25%, αντίθετα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία αναμένεται να ανεβάσει το Σεπτέμβριο τα επιτόκια στο 4,25%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και άλλες πόλεις
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινοί έποικοι καταστρέφουν 15 σπίτια Παλαιστινίων σε χωριό κοντά στην Ιεριχώ
- Ουκρανία: 4 νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ
- Σουδάν: Παιδί 3 ετών νεκρό και 13 τραυματίες σε πυρκαγιά που σάρωσε καταυλισμό εκτοπισμένων
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας
- Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι – Καθίζηση στο Πολύγωνο – Διακοπές κυκλοφορίας