Τα δημητριακά ολικής άλεσης μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης φλεγμονωδών παθήσεων
Νέα Υόρκη: Τα οφέλη των δημητριακών ολικής αλέσεως ίσως εκτείνονται πολύ πέραν της καρδιάς, σύμφωνα με νέα μελέτη που συσχετίζει τα συγκεκριμένα τρόφιμα με χαμηλότερο κίνδυνο φλεγμονωδών παθήσεων όπως η αρθρίτιδα και το άσθμα.
Νέα Υόρκη: Τα οφέλη των δημητριακών ολικής αλέσεως ίσως εκτείνονται πολύ πέραν της καρδιάς, σύμφωνα με νέα μελέτη που συσχετίζει τα συγκεκριμένα τρόφιμα με χαμηλότερο κίνδυνο φλεγμονωδών παθήσεων όπως η αρθρίτιδα και το άσθμα.
Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition, ο Δρ Ντέιβιντ Γιακομπς και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα μελέτησαν στοιχεία από την έρευνα Iowa Women’s Health Study, στην οποία συμμετείχαν 41.836 γυναίκες 55-69 ετών από το 1986 μέχρι το 2001.
Μεταξύ των άλλων παραγόντων που καταγράφηκαν ήταν και το λεπτομερές ερωτηματολόγιο για τη διατροφή, περιλαμβάνοντας ερωτήματα για την συχνή κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης όπως, ακατέργαστο ρύζι, δημητριακά ολικής άλεσης στο πρωινό γεύμα, χυλό βρώμης, πίτουρο, μπουλγούρι και καλαμπόκι.
Μεταξύ εκείνων που έτρωγαν 11 ή περισσότερες μερίδες δημητριακών ολικής άλεσης την ημέρα, οι πιθανότητες να αποβιώσουν από φλεγμονώδη πάθηση κατά τη διάρκεια της μελέτης ήταν περίπου κατά το ένα τρίτο χαμηλότερη από αυτή των γυναικών που έτρωγαν σπάνια δημητριακά ολικής άλεσης.
Ο χαμηλότερος κίνδυνος παρατηρήθηκε μεταξύ των γυναικών που έτρωγαν τουλάχιστον τέσσερις μερίδες δημητριακών ολικής άλεσης την εβδομάδα.
Τα δημητριακά ολικής άλεσης διαφέρουν από τα επεξεργασμένα, όπως το άσπρο ψωμί και τα σνακς που έχουν ως βασικό συστάτικό το άσπρο αλεύρι, διότι διατηρούν περισσότερα φυτικά συστατικά.
health.in.gr
- «Να μπλοκαριστεί!» – Σφοδρές αντιδράσεις για την εξαγορά της Warner Bros. από το Netflix. Τα πέντε σημεία
- Φάμελλος από το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Οι «γαλάζιες ακρίδες» φάγανε τα δισεκατομμύρια των τίμιων αγροτών
- LIVE: Στουτγκάρδη – Μπάγερν Μονάχου
- Νίκος Ρωμανός: Είμαι μάρτυρας μιας ωμής επίδειξης ρεβανσισμού – Η δικαιοσύνη επικρατεί μόνο με ελευθερία
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στο Καστελλόριζο
- Κουτσούμπας: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών – Επίσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία
