Mέσο πληθωρισμό 2,8% αναμένει για το 2007 η Alpha Bank
Διατήρηση πληθωρισμού στο 2,6% για τον Ιούνιο εκτιμά η Alpha Bank. Τον Ιούλιο αναμένει πτώση στο 2,5%, άνοδό στο 2,8% τον Αύγουστο και στο 3,1% το Σεπτέμβριο. Αν μέχρι τέλους 2007 το πετρέλαιο κυμανθεί στα 67 δολ και το ευρώ στο 1,335 δολ, εκτιμά τον μέσο πληθωρισμό στο 2,8%.
93
Στο 2,6% αναμένεται να διατηρηθεί πληθωρισμός τον Ιούνιο του 2007, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Alpha Bank, δηλαδή στο ίδιο επίπεδο με τον πληθωρισμό του Μαϊου 2007. Στη συνέχεια, αναμένεται πτώση του στο 2,5% τον Ιούλιο και άνοδός του στο 2,8% τον Αύγουστο, στο 3,1% το Σεπτέμβριο και στο 3% το Δεκέμβριο του 2007.
Ο μέσος πληθωρισμός το 2007 εκτιμάται, σύμφωνα με την Alpha Bank, στο 2,8%, με την υπόθεση ότι η τιμή του πετρελαίου στους επόμενους μήνες του 2007 θα διαμορφωθεί περί τα 67 δολάρια το βαρέλι και το ευρώ στα 1,335 δολάρια.
Αναφορικά με την ανάπτυξη, θετική επίπτωση εκτιμάται ότι θα έχει η θετική πορεία της παραγωγής της μεταποιητικής βιομηχανίας που αυξήθηκε κατά 2% στο πρώτο τετράμηνο του 2007 από 0,2% στο πρώτο τετράμηνο του 2006.
Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην περίοδο 2002-2006 η μέση ετήσια αύξηση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος (που ισούται με την αύξηση μισθολογικών αμοιβών κατά κεφαλή μείον την αύξηση της παραγωγικότητας) ήταν 3,7% στην Ελλάδα, έναντι 1,7% στην ευρωζώνη, 2,1% στις ΗΠΑ και -2,5% στην Ιαπωνία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]
- H Κομισιόν θέλει την Ουκρανία μέλος της ΕΕ χωρίς πλήρη δικαιώματα σε περίπτωση ειρήνης
- «Αν σώσαμε τις τράπεζες, μπορούμε να σώσουμε και την πίτσα»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά την 22η αγωνιστική (pic)
- Συμφωνία Καναδά – Κίνας στους δασμούς – συνεργασία στις επενδύσεις
