27

Με τον πρώην γραμματέα του κόμματος Κ.Λαλιώτη συναντήθηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου και στο μενού της συνάντησης κυριάρχησε η επαναδραστηριοποίηση του ιστορικού στελέχους ενόψει της επικείμενης εκλογικής μάχης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη, διήρκεσε μία ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται «Τα Νέα» αφορούσε στον τρόπο και τον χρόνο της επαναδραστηριοποίησης του κ. Λαλιώτη στις κομματικές διαδικασίες.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται σήμερα, Πέμπτη, να ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Γ.Παπανδρέου η ανάθεση στον Κ. Λαλιώτη της προεδρίας του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου φέρεται να συζήτησε με τον Κώστα Λαλιώτη το πώς η επανάκαμψή του θα πάρει διαστάσεις πολιτικού γεγονότος μείζονος σημασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη που έδωσε στα «Νέα» την Τρίτη του Πάσχα ο κ. Παπανδρέου, είχε απαντήσει σε σχετικό ερώτημα αναφορικά με την επαναδραστηριοποίηση του κ. Λαλιώτη και είχε απαντήσει ότι ενόψει των εκλογών θα κηρύξει πανστρατιά στην οποία θα κληθούν να μετάσχουν όλα τα στελέχη.

Φήμες που κυκλοφόρησαν το βράδυ της Τετάρτης ήθελαν τον Κώστα Λαλιώτη να τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, σε μια προσπάθεια να φανεί προς τα έξω ότι το ΠΑΣOΚ δίνει ενωμένο τη μάχη των εκλογών.

Το πιο πιθανό σενάριο θέλει τον κ. Λαλιώτη να αναλαμβάνει επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣOΚ.

* Ερωτηθείς από την εφημερίδα ο κ. Λαλιώτης απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, κάνοντας και εκείνος αναφορά στη «σταθερή συνεργασία» που είχε και έχει με τον πρόεδρο του ΠΑΣOΚ. Όταν ρωτήθηκε αν επιστρέφει, απάντησε με νόημα: «Έφυγα, για να γυρίσω;».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ