Οι αλλεργίες δεν επηρεάζουν τη γυναικεία γονιμότητα
Νέα Υόρκη: Οι γυναίκες που πάσχουν από άσθμα, πυρετό εκ χόρτου ή έκζεμα δεν είναι λιγότερο γόνιμες από τις γυναίκες χωρίς τις συγκεκριμένες αλλεργικές παθήσεις, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology.
Νέα Υόρκη: Οι γυναίκες που πάσχουν από άσθμα, πυρετό εκ χόρτου ή έκζεμα δεν είναι λιγότερο γόνιμες από τις γυναίκες χωρίς τις συγκεκριμένες αλλεργικές παθήσεις, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ με επικεφαλής τον Δρ Λ. Τατα συνέκρινε τα ποσοστά γονιμότητας μεταξύ 491.516 γυναικών 15-44 ετών σε περίοδο δέκα ετών. Το 13% είχε άσθμα, το 14% έκζεμα και το 12% πυρετό εκ χόρτου. Το 6% είχε δυο εκ των προαναφερόμενων παθήσεων και το 1% είχε και τις τρεις.
Δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές στα ποσοστά γονιμότητας μεταξύ των γυναικών με και χωρίς άσθμα, αν και οι ασθματικές στα 20 έτη ζωής ήταν ελαφρώς περισσότερο γόνιμες από τις μη ασθματικές συνομήλικές τους.
Οι γυναίκες με πυρετό εκ χόρτου ή έκζεμα ήταν επίσης περισσότερο γόνιμες από τις γυναίκες χωρίς τις συγκεκριμένες αλλεργίες, ενώ οι γυναίκες με δύο ή τρεις αλλεργικές παθήσεις ήταν επίσης ελαφρώς πιο γόνιμες από τις γυναίκες χωρίς αλλεργίες.
Ο λόγος που οι αλλεργίες προάγουν την γονιμότητα είναι άγνωστος. Ίσως η ισορροπία συγκεκριμένων κυττάρων στο ανοσοποιητικό σύστημα που παρατηρούνται με τις αλλεργίες να ενισχύουν κατά κάποιο τρόπο την πιθανότητα σύλληψης.
health.in.gr
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη