71

Το χαρακτηρισμό που απέδωσε στο ΚΚΕ -«αριστερός ψάλτης της Δεξιάς»- κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης την περασμένη Κυριακή στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου απέρριψε με δηλώσεις της την Τετάρτη η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Το ΚΚΕ και οι εκφραστές του ΚΚΕ, π.χ. στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, δεν ψήφισαν μαζί με τους εκφραστές της ΝΔ την κατάπτυστη συλλογική σύμβαση των 0,77 ευρώ τη μέρα» σχολίασε σχετικά η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, επισκεπτόμενη τη Σιβιτανίδειο σχολή.

Όσον αφορά σε θέματα εκπαίδευσης, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε πως «η θέση του ΚΚΕ είναι ότι όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν τη γενική μόρφωση μέχρι τα 18 χρόνια, το ενιαίο δηλαδή 12χρονο σχολείο».

Η γγ του ΚΚΕ προσέθεσε ότι οι μαθητές στη συνέχεια θα μπορούν να αποφασίζουν εάν θα ακολουθήσουν την επαγγελματική ειδίκευση ή την επιστημονική ειδίκευση. «Οποιοσδήποτε άλλος διαχωρισμός» σημείωσε, «πριν τα 18, είναι διαχωρισμός ταξικός, ανισότιμος, αναπαράγει και οξύνει τις διακρίσεις για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ