91

Το υπουργείο Υγείας οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση στο θέμα του εμβολίου κατά του καρκίνου της μήτρας, δήλωσε ο υπεύθυνος Υγείας και Πρόνοιας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τις χθεσινές «διαρροές» για το θέμα.

Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορίες που μεταδόθηκαν ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καλύψει τον εμβολιασμό σε κορίτσια προεφηβικής ηλικίας, 12 και 13 ετών, ο Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε ότι «είναι αδιανόητο μια σημαντική υπόθεση για την υγεία των πολιτών, όπως είναι το θέμα του εμβολίου κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, να αντιμετωπίζεται με διαρροές και δηλώσεις περί προθέσεων του υπουργείου».

Οίδιος κάλεσε το υπουργείο Υγείας να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τον εμβολιασμό των νέων γυναικών, καθώς και να φροντίσει για την κάλυψη του κόστους του εμβολίου από τον προϋπολογισμό ή τα Ταμεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιστημονική Επιτροπή που είχε συσταθεί από το υπουργείο ολοκλήρωσε το έργο της και η εισήγησή της είναι θετική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ