Στέρεψε η μεθαδόνη στις μονάδες του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα
Αθήνα: Για πρώτη φορά στην ιστορία των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ τα αποθέματα μεθαδόνης έχουν εξαντληθεί και δεν αποκλείεται να μη μπορούν να λάβουν την απαραίτητη δοσολογία οι περίπου 1.700 άνθρωποι που εξυπηρετούνται από τις μονάδες της Αθήνας.
Αθήνα: Για πρώτη φορά στην ιστορία των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ τα αποθέματα μεθαδόνης έχουν εξαντληθεί και δεν αποκλείεται να μη μπορούν να λάβουν την απαραίτητη δοσολογία οι περίπου 1.700 άνθρωποι που εξυπηρετούνται από τις μονάδες της Αθήνας.
Σύμφωνα με τα Νέα, οι αρμόδιοι -που ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον- ναι μεν παραδέχονται ότι η κατάσταση είναι οριακή με το απόθεμα μεθαδόνης, αλλά διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα.
Ωστόσο, τα στελέχη των μονάδων δεν έχουν την ίδια αισιοδοξία, αφού το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στις μονάδες μεθαδόνης μεταφέρουν με το σταγονόμετρο την ουσία από μονάδα σε μονάδα προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι ασθενείς.
Μάλιστα, πρόσφατα αναγκάστηκαν να ζητήσουν δανεική μεθαδόνη από τις μονάδες της Θεσσαλονίκης, που και αυτές εκτιμάται πως σε λίγο καιρό θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Oργανισμού Κώστα Μπάλλα, «υπήρξε καθυστέρηση τόσο στη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού -ο οποίος προκηρύχθηκε το 2005- όσο και στο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την προμήθεια της δραστικής ουσίας από την Αγγλία. Κι αυτό γιατί τον διαγωνισμό κέρδισε το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) το οποίο ως κρατικός φορέας πρέπει να περάσει από ορισμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΦΕΤ Κώστας Λουράντος υποστηρίζει ότι «από τον Δεκέμβριο έχουμε ζητήσει έγκριση από το υπουργείο Υγείας για την εισαγωγή πρώτης ύλης η οποία καθυστέρησε να δοθεί. Επιπλέον ο OΚΑΝΑ μάς ενημέρωσε μόλις στις 10 Ιανουαρίου ότι χρειάζεται μεθαδόνη».
health.in.gr
- Η Αντέλ στο καστ, τα γυρίσματα στη Ρώμη – Όσα γνωρίζουμε για τη νέα ταινία του Τομ Φορντ
- Στις φλόγες τυλίχθηκε αυτοκίνητο στην Κορίνθου-Πατρών – Διακοπή κυκλοφορίας
- Η ανάρτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την 25η Μαρτίου
- Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Προς ενιαίο κόμμα και απόρριψη κάθε συνεργασίας με τη ΝΔ
- O 19χρονος γιος της Σάρον Στόουν αποκαλύπτεται – Χαλαρές στιγμές για τη μαμά, τον Κουίν και τον σκύλο
- Ουίπετ: Ο σκύλος που ταιριάζει σε κάθε οικογένεια

