28

Η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της για το συμψηφισμό μεταξύ του ποσού που η Κομισιόν θεωρεί ως παράνομη ενίσχυση της Ολυμπιακής και των 560 εκατ. ευρώ που, σύμφωνα με την πρόσφατη δικαστική απόφαση, είναι οφειλές του Δημοσίου προς την Ολυμπιακή.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα, ο οποίος την άλλη εβδομάδα θα έχει νέο γύρο διαβουλεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον κ. Δούκα, η αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής θα είχε τελειώσει εάν η Ε.Ε. δεν εστρέφετο κατά των ιδιωτών επενδυτών για να αποπληρωθούν εκείνα τα 500 με 700 εκατομμύρια ευρώ των ενισχύσεων που θεωρεί ότι δόθηκαν παράνομα την περίοδο 1998-2003.

«Αυτό φυσικά δυσκολεύει οποιαδήποτε προσπάθεια αποκρατικοποίησης» επισημαίνει ο κ. Δούκας «διότι ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα έπρεπε να πληρώσει και την καθαρή αξία της Ολυμπιακής σήμερα και να επιστρέψει και 500 με 700 εκατομμύρια ευρώ».

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ.Δούκας, το Φεβρουάριο αναμένεται να ανακοινωθεί η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το 2007, που θα προβλέπει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ