
Επιστρέφει στην ενεργό πολιτική ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ
Έξι χρόνια μετά την ήττα του στις εκλογές από τον Αρ.Σαρόν, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ ανακοίνωσε την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική. Ο ίδιος είπε ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία των Εργατικών και κατά συνέπεια το υπουργείο Αμυνας.
30
Έξι χρόνια μετά την ήττα του στις εκλογές από τον τότε ηγέτη του Λικούντ Αριέλ Σαρόν, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ ανακοίνωσε την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική. Ο Μπαράκ δήλωσε ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία των Εργατικών.
Ο Μπαράκ έγινε πρωθυπουργός το 1999, αλλά έχασε στις εκλογές του 2001 από τον Αριέλ Σαρόν, τότε ηγέτη του δεξιού κόμματος Λικούντ.
Έκτοτε παραιτήθηκε από την ηγεσία των Εργατικών και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική.
Εξηγώντας την απόφασή του, ο Μπαράκ επικαλέστηκε την κατάσταση στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη: «Το κράτος, ο στρατός και το κατεστημένο της ασφάλειας χρειάζονται ριζική αναδιάρθρωση
» Πιστεύω ότι έχω τις ικανότητες να γίνω ο επόμενος υπουργός Αμυνας.»
Υπενθυμίζεται ότι το Εργατικό Κόμμα συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Εχούντ Ολμέρτ και βάσει της συμφωνίας, ο ηγέτης του (σήμερα ο Αμίρ Περέτς) είναι υπουργός Αμυνας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: «Στο Παγκόσμιο Κύπελλο οικοδέσποινά μας είναι η FIFA, όχι ο Τραμπ ή οι ΗΠΑ»
- Έκρηξη Γλαβίνα με Δρυμιώτη: Ζείτε σε άλλη χώρα, δεν ζούμε σε δημοσκοπική δημοκρατία
- Ζαλγκίρις Κάουνας – Φενέρμπαχτσε 81-78: «Ζωντανοί» οι Λιθουανοί με Τουμπέλις και Γουίλιαμς-Γκος
- Η Μπενφίκα σχεδιάζει χωρίς Μουρίνιο, που πλησιάζει ξανά τη Ρεάλ
- LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν
- Χαβιέ Μπαρδέμ: H γενοκτονία στην Παλαιστίνη, η ευλογία της Πενέλοπε Κρουζ και η κατάρα του FOMO


