Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού περνά το Ελληνικό Φεστιβάλ

Στην εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού περνά το Ελληνικό Φεστιβάλ

Υπό την εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού τίθεται το Ελληνικό Φεστιβάλ, με τροπολογία των συναρμόδιων υπουργών. Έτσι, οι σχετικές πιστώσεις που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης μεταφέρονται στο ΥΠΠΟ.

30

Υπό την εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού τίθεται το Ελληνικό Φεστιβάλ, σύμφωνα με τροπολογία που υπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί. Έτσι, οι σχετικές πιστώσεις που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης μεταφέρονται στο ΥΠΠΟ.

Στην τροπολογία αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «H ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Ελληνικό Φεστιβάλ, Ανώνυμος Εταιρεία που έχει συσταθεί με το άρθρο 1 του ν. 2636/1998 (ΦΕΚ Α 198), εποπτεύεται στο εξής από τον Υπουργό Πολιτισμού, ο οποίος θεωρείται ως εποπτεύων Υπουργός για όλες τις έννομες συνέπειες και ιδίως για την εφαρμογή του ν. 3429/2005 (ΦΕΚ Α 314).

» Η παράγραφος 3 του άρθρου 2 του ν. 2636/1998 αντικαθίσταται ως εξής: Το ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπείται στη γενική συνέλευση της εταιρείας από τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Πολιτισμού ή από πρόσωπο που αυτοί εξουσιοδοτούν.»

Εξάλλου, οι πιστώσεις που έχουν εγγραφεί για το Ελληνικό Φεστιβάλ στον προϋπολογισμό, είτε του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης είτε του ΕΟΤ ή άλλου φορέα μεταφέρονται στον προϋπολογισμό του υπουργείου Πολιτισμού.

Σημειώνεται επίσης ότι από το ποσοστό 30% επί των μικτών κερδών από τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου για τα Καζίνο Κέρκυρας και Πάρνηθας, που διατίθεται ως επιχορήγηση του τακτικού προϋπολογισμού του ΕΟΤ, του Ελληνικού Φεστιβάλ και της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης, ποσοστό 40% θα διατίθεται στο εξής ως επιχορήγηση του τακτικού προϋπολογισμού του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024