Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μεικτές τάσεις στη Γουόλ Στριτ
Με απώλειες έκλεισαν την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω στοιχείων που υποδεικνύουν επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας και ισχυρότερες από τις αναμενόμενες πληθωριστικές πιέσεις. Μεικτές τάσεις επικράτησαν στη Γουόλ Στριτ.
28
Με απώλειες έκλεισαν την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω στοιχείων που υποδεικνύουν επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας και ισχυρότερες από τις αναμενόμενες πληθωριστικές πιέσεις.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.203, 90 μονάδες (-0,70%), στο Παρίσι ο CAC 40 στις 5.484,76 μονάδες (-0,82%) και στη Φρανκφούρτη ο DAX στις 6.553,51 μονάδες (-0,66%).
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ινστιτούτου Ifo, αναρριχήθηκε στο 108,7, και στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 15ετίας.
Ο δείκτης τιμών παραγώγου στις ΗΠΑ αυξήθηκε 2% τον Νοέμβριο αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού και υψηλότερα επιτόκια. Είναι η μεγαλύτερη αύξηση του τιμαρίθμου από τον Νοέμβριο του 1974.
Το ρόλο τους έπειξαν και τα αποτελέσματα εταιριών, όπως η κατασκευάστρια λογισμικού Oracle Corp., που απογοήτευσαν τους επενδυτές.
Τελικά, όμως, επικράτησαν μεικτές τάσεις στη Γουόλ Στριτ.
O Dow Jones έκλεισε στις 12.471,32 μονάδες (+0,24%), ο Nasdaq στις 2.429,55 μονάδες (-0,25%) και ο Standard & Poors 500 στις 1.425,55 μονάδες (+0,22%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές σε δεκάδες στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
- Μετέφερε ναρκωτικά στη φυλακή κρυμμένα στα γεννητικά της όργανα – Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση
- ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 71-88: Επιβλητική η «Ένωση», απέκτησε προβάδισμα για την 3η θέση (vid)
- Πτώμα άνδρα βρέθηκε σε παραλία της Λακωνίας – Εξετάζεται αν είναι ο αγνοούμενος ψαράς από το Γύθειο
- Η Charli xcx είναι μία από εμάς – «Έχω πάθει νευρικό κλονισμό καπνίζοντας ένα εκατομμύριο τσιγάρα»
- Οι 2.500 οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν… Πειραιά τη Λιβαδειά (pics)
